SIMBOL HRABROSTI?

Akcija Pozitivne na Cetinju: "Afera pomorandža"

Marija Martinović je kazala da obzirom na to da pomorandža simbolizuje hrabrost vjeruje da će građani Cetinja pokazati hrabrost i 16.novembra
67 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2013. 11:13h

“Afera pomorandža” – naziv je perfomansa, koji je danas na pazarni dana na Balšića pazaru, organizovala Pozitivna Crna Gora.

Građanima prijestonice, aktivisti Pozitivne i mladi te stranke, dijelili su pomorandže, i to kako kažu, bez obzira na partijsku pripadnost.

Predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Cetinje Dragan Cvetković, kazao je da je partija kojoj pripada garant promjena kako u Crnoj Gori tako i na Cetinju.

"U znak protesta, protiv svih afera koje već godinama potresaju crnogorsko društvo, Pozitivna Crna Gora organizovala je “veoma tajnu akciju”, koju smo nazvali “Afera pomorandže”.

Naime na Balšića pazaru, pred 500 svjedoka, dijelimo pomorandže. Pravo pristupa imaju svi, bez obzira na vjersku, kulturnu I partijsku pripadnost. Svi su dobrodošli", rekao je Cvetković.

Akciju su inače organizovali predstavnici Foruma mladih i Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Cetinje.

Član Glavnog odbora Pozitivne Marija Martinović je kazala da obzirom na to da pomorandža simbolizuje hrabrost vjeruje da će građani Cetinja pokazati hrabrost i 16.novembra zajedno sa Pozitivnom Crnom Gorom demokratski smijeniti vlast.

"Ovo je jedan vid protesta protiv svega što se dešava u Crnoj Gori i na Cetinju, i način da pokažemo hrabrost da želimo i možemo da smijenimo vlast. Svijest mladih na Cetinju se polako mijenja, što je izuzetno dobro za naš grad, a i vrijeme je da se tako nešto dešava", kazala je Martinović.

Galerija

Preporučujemo za Vas