Lideri Balkana se izređali kod Obame

Tokom zasijedanja Generalne skupštine UN Đukanović je imao je niz bilateralnih susreta na marginama skupa
200 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2013. 15:51h

Premijer Milo Đukanović boravi u Sjedinjenim Američkim Državama SAD gdje prisustvuje 68. zasijednju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Đukanović je bio je gost na prijemu koji tradicionalno priređuje predsjednik SAD-a Barak Obama.

Slike sa Barakom Obamom i njegovom suprugom napravljene su prilikom prijema koji je predsejdnik SAD priredio u Njujorku.

Fotografije su protokolarne, gotovo identične, načinjene prilikom dolaska zvanica na Obamin prijem i na njima gosti poziraju sa američkim predsjednikom i njegovom suprugom ispred cvjetnog aranžmana i američke zastave.

Foto: predsednik.rs

Pojedini mediji u regionu objavili su na naslovnim stranama fotografije lidera svojih zemalja, pa je tako fotografija predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i njegove supruge Dragice sa bračnim parom Obama objavljena na naslovnoj strani "Politike".

Foto: Kabinet premijera Makedonije

Skopski list "Večer" objavio je na uvodnoj strani svoje internet-prezentacije fotografiju na kojoj poziraju makedonski premijer Nikola Gruevski i njegova supruga Borkica sa Mišel i Barakom Obamom.

Foto: Ured predsjednika Hrvatske

Sudeći po protokolarnim fotografijama, bez supruga, na prijemu u Njujorku pojavili su se predsjednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Borut Pahor.

Niz bilateralnih sastanaka

Trećeg dana 68. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Đukanović je imao niz bilateralnih susreta na marginama skupa.

Tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem, kako je saopšteno iz Vlade, ukazano je na važnost intenzivnije saradnje zemlja regiona na planu daljeg ekonomskog razvoja i ostvarenja evropske i evroatlantske aspiracije.

Tači i Đukanović

"Premijeri Crne Gore i Kosova su ocijenili da postoji prostor za unaprjeđenje ekonomske saradnje prvenstveno po pitanju obostrane promocije investicionih potencijala i saglasili su se da je poštovanje prava manjinskih naroda od ključne važnosti za održavanje dobrih odnosa i stabilnosti među zemljama regiona", navodi se u saopštenju.

Razgovor Rame i Đukanovića

Tokom sastanka koji je Đukanović imao sa predsjednikom Vlade Albanije Edi Ramom ocijenjeno je da su odnosi dvije zemlje izuzetno dobri te da predstavljaju stabilan temelj za jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Muskat i Đukanović

Đukanović se sastao i sa predsjednikom Vlade Malte Džozefom Muskatom, a na sastanku je ocijenjeno da između dvije, mediteranske i male zemlje, postoji obostran interes za unaprjeđenje kontakata u dijelu ekonomske diplomatije i ukupne saradnje u oblasti finansijskog sistema kao i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Galerija

Bonus video: