Pozitivna sigurna da će biti dio vlasti nakon lokalnih izbora u Cetinju

Poštovaće se zakon i kolektivni ugovori, poboljšaće se socijalni status zdravstvenih radnika riješiće se gorući stambeni problemi, obećali su iz Pozitivne
54 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 14:30h

Opštinski odbor Pozitivne Cetinje organizovao je danas doručak sa novinarima "tačno u 13”, želeći da na taj način simbolično ukaže na činjenicu da je na Cetinju vrijeme odavno stalo.

"Namjerno smo nazvali ovaj doručak tačno u 13 sati, jer na Cetinju je vrijeme davno stalo, a minut do dvanaest je odavno prošao. Ovdje više niko ne radi, niko ne žuri. Spojili smo davno i doručak i ručak i večeru", kazao je predsjednik OO Pozitivne Cetinje Dragan Cvetković.

On je takođe rekao da se nada da će ovakvo sastajanje sa novinarima postati dobra praksa kada osvoje vlast u Prijestonici.

"Uvjereni smo da će ovaj radni doručak biti početak dobre četvorogodišnje saradnje, nakon izbora kada će Pozitivna Crna Gora zasigurno biti nosilac izvršne vlasti. Očekujemo dobru saradnju, jer kod nas neće biti neodgovorenih pitanja, novinari će o svemu biti blegovremeno obaviješteni", kazao je Cvetković.

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Cetinje, iskoristio je susret sa novinarima da predstavi Plan socijalne i zdravstvene politike i razvoja prateće infrastrukture. To je uradio, dr Mihailo Babović, koji je kazao “da će nakon 16.novembra na Cetinju biti zaposleni stručni ljudi na odgovornim mjestima, a ne podobni i nesposobni", te da u zdravstevnom sistemu više neće biti "političkih trgovina”.

"Poštovaće se zakon i kolektivni ugovori, poboljšaće se socijalni status zdravstvenih radnika riješiće se gorući stambeni problemi", kazao je Babović.

On je kazao da će Pozitivna, ako osvoji vlast na Cetinju između ostalog u dijelu socijalne i zdravstvene politike prilagoditi javne površine i objekte u javnoj upotrebi za pristup, kretanje i upotrebu licima smanjene pokretljivosti, otvoriti kancelarije za mlade edukativnog karaktera, ostvariti dobru saradnje sa studentima medicine, urediti igrališta za djecu u naseljima, otvoriti jedno odjeljenje Srednje medicinske škole opšteg smjera, obezbijediti adekvatno vodosnabdjevanje i prevenciju karijesa uz uvođenje sistema za fluorisanje vode, kao i adekvatan tretman i odvodjenje otpadnih voda…

Predsjednik OO Pozitivna Cetinje Dragan Cvetković danas nije želio da otkrije ko će biti nosilac njihove liste na predstojećim izborima, kao ni ko se još pored njega I Babovića nalazi na listi.

"Još nijesmo formirali listu. Ali po meni je to najmanje važno, jer će ustvari nosilac liste biti onih 2700 glasač koji su dali povjerenje na parlamentarnim izborima I one desetine I stotine novih glasača koji će pomoći da uradimo demokratsku smjenu vlasti I donesemo promjene na Cetinju", kazao je Cvetković.

Bonus video: