Ivanović nosilac liste Fronta na izborima na Cetinju

Božidar Ivanović je dva puta bio ministar sporta u vladi, i to 1993. kada je na čelu vlade bio aktuelni premijer Milo Đukanović, a zatim od 1998. do 2002.
332 pregleda 80 komentar(a)
Koča Pavlović, Miodrag Lekić, Božidar Ivanović, Foto: Danijela Lasica
Koča Pavlović, Miodrag Lekić, Božidar Ivanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 25.09.2013. 07:10h

Šahovski velemajstor Božidar Ivanović biće nosilac liste koja će zvati građanski ili cetinjiski front na lokalnim izborima na Cetinju koji će se održati 16. novembra, potvrdio je "Vijestima" lider DF-a Miodrag Lekić.

On je u društvu sa Ivanovićem i Kočom Pavlovićem boravio na Cetinju.

Ivanović je dva puta bio ministar sporta u vladi, i to 1993. godine, kada je na čelu vlade bio aktuelni premijer Milo Đukanović, a zatim od 1998. do 2002. godine, kada je premijer bio sadašnji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. Oba puta je predstavljen kao nestranački kandidat.

Lekić je kazao da se DF ozbiljno priprema za cetinjske izbore.

"U sjenci ovih velikih obećanja, mi ozbiljno radimo na konstituisanju fronta, koji bi imao jake specifičnosti na Cetinju jer bi, prije svega, bio sačinjen od pretežno nestranačkih osoba. Mogu reći da se će se raditi o grupaciji, koja će imati jaku cetinjsku autonomnost. U tom smislu je i moja današnja posjeta Cetinju jer ja sam tu da pomognem, da koordiniram, i mislim da smo na dobrom putu da konstituišemo veoma uglednu ekipu koja će imati velike izglede za pobjedu na predstojećim izborima", kazao je Lekić.

On je kazao da neće biti nikavih predizbornih koalicija.

"Mi smo pročitali u štampi da su ostali politički akteri već saopštili da idu samostalno na izbore, tako da smo shvatili da tu nema prostora za neke šire koalicije. Tako da je izvjesno da DF ide samostalno, ka lista će dobiti svoj naziv u varijaciji građanski front-cetinjski front- Miodrag Lekić”", kazao je lider DF.

Lekić je optimista da će ostvariti dobar rezultat na Cetinju.

"Mi smo grupacija koja je vrlo iskrena, koja neće davati nikakva lažna obećanja, koja želi da se suoči sa stvarnošću Cetinja, koja je nažalost dosta sumorna. Želimo da igramo potpuno otvorenih karata, bez demagogije da saopštimo naš program", kazao je Lekić.

On nije želio da još otkrije koja će se imena naći na njihovoj listi, ali je kazao da će biti zastupljene žene i to u prvih 10.

Bonus video: