Klark: Crna Gora ima podršku Ujedinjenih nacija na putu ka EU

Premijer Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa adminstratorom UNDP Helen Klark u okviru zasjedanja Generalne skupštine UN
1 komentar(a)
Milo Đukanović , Helen Klark, Foto: Gov.me
Milo Đukanović , Helen Klark, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.09.2013. 10:17h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa glavnim adminstratorom UNDP Helen Klark, tokom prvog dana boravka na 68. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Na sastanku je ocijenjeno da Vlada Crne Gore i UNDP imaju dobru saradnju koja se kontinuirano unaprjeđuje realizacijom značajnog broja projekata usmjerenih na dalji razvoja crnogorskog društva.

Premijer Đukanović je upoznao sagovornicu sa reformskim procesima koji su, kako je istakao, visko pozicionirani u planu Vlade Crne Gore, a koji su prvenstveno usmjereni na društveno ekonomski razvoj i poboljšanje kvaliteta života svih građana.

Glavna administratorka UNDP-a Helen Klark istakla je da je UNDP prepoznaje napore koje Vlada Crne Gore ulaže u pravcu unaprjeđenja životnog standarda i iskazala uvjerenje da će, uz takav odnos Vlade, Crna Gora postati sledeća članica Evropske unije, pri čemu ima snažnu podršku UNDP-a i Ujedinjenih nacija.

Bonus video: