Branislav Mićunović novi ambasador u Srbiji?

Mićunović bi uselio u ambasadu u Beogradu pet godina nakon što je iz nje protjerana njegova svastika, ambasadorka Anka Vojvodić
514 pregleda 32 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Arhiva Vijesti
Branislav Mićunović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.09.2013. 06:47h

Ministar kulture Branislav Mićunović - Źaga najozbiljniji je kandidat za ambasadora Crne Gore u Srbiji, saznaju “Vijesti” u vladajućim krugovima.

Mićunović bi na tom mjestu trebalo bi da zamijeni ambasadora Igora Jovovića.

Mićunović bi tako trebalo da useli u ambasadu u Beogradu, pet godina nakon što je iz nje protjerana njegova svastika, ambasadorka Anka Vojvodić. Zbog odluke Crne Gore da prizna Kosovo, vlast Borisa Tadića je tada Vojvodićevu proglasila personom non grata.

Njegova supruga i ambasadorkina sestra je rediteljka Radmila Vojvodić.

Aktuelni ministar će zamijentiti Jovovića kome u novembru ističe četvorogodišnji mandat.

Ministar kulture juče nije odgovarao na pozive i SMS novinara “Vijesti”.

Mićunović je na čelu ministarstva kulture od 2008. godine, a tokom petogodišnje karijere bio je ministar u dva premijerska mandata Mila Đukanovića i jednom u vrijeme dok je Vladu vodio Igor Lukšić.

Na mjesto ministra kulture došao je nakon što je 10 godina bio na čelu Crnogorskog narodnog pozorišta.

Mićunović je pozorišni reditelj i dugogodišnji profesor glume na Fakultetima dramskih umetnosti u Beogradu i na Cetinju.

Budući ambasador je član Odbora za pozorišnu umjetnost Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i predsjednik Senata Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Bonus video: