Cetinje: Forum Žena SDP-a obilježio 15 godina postojanja

Za predsjednicu Foruma žena Cetinje, u narednom četvorogodišnjem mandatu, izabrana je diplomirani inžinjer geologije Milena Tomanović
9 komentar(a)
Cetinje, Forum žena SDP, Foto: Danijela Lasica
Cetinje, Forum žena SDP, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 21.09.2013. 07:39h

Forum Žena Socijaldemokratske partije Cetinje obilježio je danas 15 godina postojanja i rada.

Žene iz te stranke, poručile su da će se i ubuduće zalagati za rodnu ravnopravnost, veću i ravnomjernu zastupljenost žena na izbornim listama, u organima partije, u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, te na lokalnom i državnom nivou.

Govoreći na obilježavanju ovog jubileja, predsjednica Centralnog Foruma Žena SDP, Mirel Radić-Ljubisavljević, kazala je da je učešće žena u političkim procesima, vrlo važan segment u njihovoj emancipaciji i da rodna ravnopravnost nije samo “zensko pitanje”.

"Rodna ravnopravnost danas, više nego ikad, zahtijeva zajednički angažman i muškaraca i žena i njihovo partnerstvo, jer su prava žena integralni i nedjeljivi dio ljudskih prava, a solidarnost, pravednost i jednaka zastupljenost muškaraca i žena neophodan preduslov za ostvarenje moderne demokratije", kazala je Radić-Ljubisavljević.

Inače, za predsjednicu Foruma žena Cetinje, u narednom četvorogodišnjem mandatu, izabrana je diplomirani inžinjer geologije Milena Tomanović.

Ona je tom prikimo kazala da cetinjski forum žena SDP-a ima svoj utabani put i da je aktivnim učešćem na prethodnim izborima i kontinuiranim radom između dva izborna procesa pokazao svoju jačinu.

"Nastavak tog puta, potvrdiće se na predstojećim izborima kada će SDP biti stožer buduće vlasti na Cetinju", kazala je Tomanović.

Na današnjoj Skupštini, definisane su i smjernice budućeg rada – organizovanje seminara za postizanje rodne ravnopravnosti u partijama, preventiva ženskog zdravlja, edukacija žena i njihovo osnaživanje za aktivnije učešće u procesu odlučivanja i bolje pozicioniranje na nivou lokalne zajednice, praćenje rada lokalne samouprave…

U toku izborne skupštine predstavljen je i program aktivnosti Foruma Žena SDP Cetinje koji će se sprovoditi u toku izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore na Cetinju.

Bonus video: