SNP, DF i DSS zajedno na lokalnim izborima: Ime liste Pobjednički Mojkovac - Lekić

Dogovoreno je i da SNP-u pripadne 16 mjesta i to nosilac liste, pa zatim treće, peto i svako naredno neparno mjesto
8 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2013. 06:57h

Čelnici lokalnih odbora Socijalističke narodne partije (SNP), Demokratskog fronta(DF) i Demokratske srpske stranke(DSS) potpisali su sinoć sporazum o koalicionom nastupu na lokalnim izborima u Mojkovcu, zakazanim za 16. novembar.

Prema sporazumu, izborna lista zvaće se “Pobjednički Mojkovac - Miodrag Lekić”.

“Dogovoreno je i da SNP-u pripadne 16 mjesta i to nosilac liste, pa zatim treće, peto i svako naredno neparno mjesto, uključujući i mjesto pod rednim brojem 31. Demokratskom frontu pripada 12 mjesta, ili svako parno, izuzumajući 6, 14 i 24 koji, prema sporazumu koji smo potpisali, pripadaju DSS-u”, kazao je sinoć “Vijestima” predsjednik OO SNP Veselin Jovanović.

Prema sporazmu, u slučaju prestanka članstva u političkoj partiji sa čije liste su izabrani, kandati se obavezuju da svoj mandat ustupite kandidatu prema redosledu sa konstituenta izborne liste kojoj oni pripadaju.

Potpisnici sporazuma su se saglasili i da svi konstituenti izborne liste samostalno obrazuju klub odbornika.

“Za slučaj da klub odbornika ne mogu samostalno obrazovati, klub odbornika će obrazovati sa odbornicima koji pripadaju nekom od konstituenata izborne liste ili se pridružiti jednom njenom, već obrazovanom klubu odbornika.Za slučaj prestanka mandata, popuna upražnjenih odborničkih mjesta vršiće se u skladu sa važećim izbornim zakonodavstvom”, piše u sporazumu koji su sinoć potpisali SNP, DF i DSS.

U OO SNP ranije juče su “Vijestima” kazali da još nijesu razgovarali o tome ko će biti nosilac liste “Pobjednički Mojkovac -Miodrag Lekić”. Prema nezvaničnim informacijama, skoro je izvjesno da će to biti Veselin Jovanović.

Bonus video: