Gegaj: Referendum u Tuzima će biti kada se stvore uslovi

Gegaj je ocijenio da je “Investment and consulting” ozbiljna firma sa svim potrebnim referencama za posao izrade elaborata
16 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2013. 08:54h

Poslanik DPS-a Nikola Gegaj tvrdi da će biti referenduma za punopravnu opštinu Tuzi i da to pravo građanima Malesije niko nije oduzeo, niti će oduzeti.

Gegaj je portalu Analitika kazao da Tuzi posjeduju veće godišnje prihode nego što je prikazano u finalnoj verziji elaborata za ekonomsku opravdanost formiranja, koju je radila firma “Investment and consulting”.

Studijom je predviđeno da bi godišnji prihodi iznosili 639 hiljada eura, dok bi rashodi iznosili milion.

“... Gradska opština Tuzi posjeduje veće godišnje prihode nego što je prikazano u finalnoj verziji projekta navedene firme. Ne smije se prenebregnuti činjenica, koja je osnova za sve, da građanima Tuzi treba finansijski stabilna i ekonomski održiva opština. Neprihvatljiva okolnost je to, da kao dominatni kriterijumi za osnivanje novih opština budu politički, emocionalni ili etnički razlozi. Tuzi treba da budu opština iz ekonomskih, a ne političkih razloga”, saopštio je Gegaj.

On je ocijenio da je “Investment and consulting” ozbiljna firma sa svim potrebnim referencama za posao izrade elaborata.

“Uostalom, Komisija (za izradu elaborata) koja je bila višestranačka ih je izabrala na tenderu, vjerovatno kao najbolju i najpovoljniju ponudu”, kazao je Gegaj.

On je istakao da će DPS ispoštovati sve što je obećala građanima Tuzi i da “Malesiji niko nije oduzeo pravo na opštinu”.

“Bilo je i građana Petnjice koji nijesu povjerovali u obećanje DPS-a, međutim, DPS je ispoštovao sve što je obećao građanima Bihora i oni su danas punopravna opština... Malesiji niko nije oduzeo pravo na opštinu, već je odgovorna vlast smatrala ono što sam i ja smatrao - da bi se došlo do opštine moraju da se stvore potrebni preduslovi kako bi ona bila što efikasnija”, istakao je Gegaj.

Ljuljđuraj je trebalo da raskine ugovor

Gegaj smatra da odbornici u Skupštini GO Tuzi nijesu trebali da raspravljaju ni da donesu odluku o raskidu ugovora sa firmom “Investment and consulting”, već da zaduže predsjednika GO Tuzi Frana Ljuljđuraja da raskine ugovor.

“Predsjednik GO Tuzi je potpisao ugovor sa tom firmom i on jedini, uz mišljenje ili preporuku Komisije, može raskinuti ugovor sa pomenutom firmom”, ocijenio je Gegaj.

Galerija

Bonus video: