Pozitivna: Neuspjeh sve ispod rezultata u oktobru

Predsjedništvo Pozitivne postavilo štabovima ciljeve za izbore u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju
9 komentar(a)
Darko Pajović, Mladen Bojanić, Foto: Vesko Belojević
Darko Pajović, Mladen Bojanić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.09.2013. 16:13h

Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore poručilo je izbornim štabovima u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju da na lokalnim izborima očekuju bolji rezultat nego na parlamentarnim i da će sve drugo smatrati izbornim neuspjehom.

Prema informacijama “Vijesti” predsjedništvo stranke Darka Pajovića je odredilo i koordinatore za lokalne izbore u tim gradovima.

"Stranka mora da se organizuje uoči izbora i pokaže snagu. Sve ispod rezultata ostvarenih u oktobru smatraće se izbornim neuspjehom. To je jasno poručeno koordinatorima", kazao je "Vijestima" jedan od članova predsjedništva.

Pozitivna je na parlamentanim izborima na Cetinju osvojila 2.628 glasova, u Mojkovcu 226, dok je u Beranama u čijem je satavu Petnjica bila u vrijeme glasanja osvojeno 833 glasova.

U najmlađoj crnogorskoj opštini na parlamentarnim izborima za stranke koje čine vlast na državnom nivou glasalo je tri hiljade birača, dok je sve opozicione partije podržalo oko 300 Bihoraca.

Najviši organ Pozitivne odlučio je da koordinatori izbora na Cetinju budu Azra Jasavić i Goran Đurović, dok će izborne aktivnosti u Mojkovcu voditi Miloš Konatar i Goran Tupanja, a u Petnjici Mile Adrović, Emin Duraković i Srđan Perić. Predsjedništvo je odlučilo da šef centralnog izbornog štaba bude Mladen Bojanić.

Na sinoćnjoj sjednici odlučeno je i da novi član Predsjedništva bude predsjednik Opštinskog odbora na Cetinju Dragan-Ćiro Cvetković.

Cvetković je nekadašnji direktor “Vodovoda” na Cetinju, magistrirao na italijanskom univerzitetu “La Sapienca” na kojem predaje lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

Prema informacijama “Vijesti” članovi predsjedništva složili su se da Cetinje mora imati predstavnika u najvišem stranačkom organu jer je gotovo 30 odsto glasova stranke osvojeno zahvaljujući podršci iz prijestonice.

Bonus video: