SDP: Šehović da pokaže minimum odgovornosti i podnese ostavku

"Jedino što Šehoviću preostaje je da podnese ostavku. Osim ako ne smatra da je i njegov, pošto poto, ostanak na funkciji nakon ove blamaže svojevrsni projekat od državnog interesa"
3000 pregleda 14 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2019. 15:01h

Odluka premijera o obustavljanju gradnje vrtića u Baru je svakako za pohvalu ali cijeli slučaj ne smije ostati bez utvrdjivanja konkretne odgovornosti, saopšteno je Socijaldemokratske partije (SDP).

Kako se navodi u saopštenju SDP-a, ministar prosvjete Damir Šehović "koji je ignorisao zahtjeve građana i o gradnji vrtića govorio kao o državnom projektu" ima obavezu da pokaže minimum odgovornosti i podnese ostavku.

"To je najmanje što može da učini nakon višemjesečnog maltretiranja građana Bara i omalovažavanja njihovih opravdanih zahtjeva da se vrtić ne gradi na namijenjenoj lokaciji",.

Neodgovorno ponašanje ministra, kako ocjenjuju iz SDP-a, već je proizvelo konkretne i neotklonjive štete u smislu uništavanja ambijenta na pomenutoj lokaciji radi realizacije ovog projekta na silu i protivno volji građana Bara.

"Podsjećamo da je ministar opravdani revolt građana Bara stavljao u kontekst populističkog ponašanja kojemu će se on navodno suprotstaviti, ne shvatajući još uvijek da vlast postoji radi građana a ne radi udovoljavanja ministrima, direktorima i tajkunima na Limenka/Ramada konceptu".

Odluka premijera, smatraju u SDP-u, jasna je poruka Šehoviću i njegovom, "više nego neodgovornom, odnosu prema Baranima i javnom interesu".

"Sada kada je premijer donio ovu, kako bi Šehović rekao, populističku odluku protiv državnog interesa, jedino što mu preostaje je da podnese ostavku. Osim ako ne smatra da je i njegov, pošto poto, ostanak na funkciji nakon ove blamaže svojevrsni projekat od državnog interesa", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: