Jingluk Šinavatra u posjeti Crnoj Gori

Sagovornici su konstatovali širok prostor ekonomske saradnje u kojem važnu ulogu može imati Luka Bar, kao i Slobodna carinska zona, imajući u vidu njen regionalni značaj
4 komentar(a)
Jingluk Šinavatra, Foto: Reuters
Jingluk Šinavatra, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2013. 10:37h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas na Cetinju predsjednika Vlade i ministra odbrane Kraljevine Tajland Jingluk Šinavatra koja je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je ocijenio da dvije države, iako geografski udaljene, imaju mogućnost sadržajne i intenzivne saradnje. On je ukazao na neophodnost formiranja ugovorne baze za saradnju dvije države, te potpisivanja Protokola o saradnji ministarstava vanjskih poslova, čiji je tekst usaglašen, kao i ustanovljenja političkih konsultacija dva ministarstva u kojima bi se ojačala saradnja u oblastima od zajedničkog interesa. Vujanović je takođe iskazao očekivanje da će saradnji doprinijeti postavljanje nerezidentnog ambasadora Crne Gore u Tajlandu, kao i počasnog konzula Crne Gore u toj prijateljskoj zemlji.

Sagovornici su konstatovali širok prostor ekonomske saradnje u kojem važnu ulogu može imati Luka Bar, kao i Slobodna carinska zona, imajući u vidu njen regionalni značaj.

Šinavatra se saglasila sa potrebom uspostavljanja intenzivnih i sadržajnih odnosa između dvije države, konstatujući veliki značaj Biznis foruma koji će se organizovati u Privrednoj komori Crne Gore i ocijenjujući da će potpisivanje Memoranduma o saradnji Privredne komore CG i Privredne asocijacije Tajlanda snažno doprinijeti privrednoj saradnji.

Ona je ocijenila da će njena posjeta, kao i posjeta Predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića Tajlandu dati veliki doprinos toj saradnji.

Bonus video: