odgovor snp-u

Mladi iz danilovgradskog DPS-a: Lako je samo kritikovati

“Naše opredjeljenje nije usmjereno i ne može biti usmjereno protiv bilo kog između nas mladi"
147 pregleda 10 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 13.09.2013. 18:30h

Prilikom zapošljavanja pripravnika u opštini Danilovgrad nikada nije bilo političkog favorizovanja, niti su predstavnici opozicionih stranaka nailazili na barijere, ocijenio je član Izvršnog odbora savjeta mladih DPS-a Danilovgrad Davor Raspopović.

Reagujući na optužbe Asocijacije mladih SNP-a da je 21 bivši pripravnik odradio pripravnički staž u danilovgradskim javnim preduzećima, zahvaljujući članstvu u DPS-u, Raspopović je kazao da danilovgradski DPS ne postavlja barijere za bilo čije kreativne ideje.

“Naše opredjeljenje nije usmjereno i ne može biti usmjereno protiv bilo kog između nas mladih, već samo za dobro našeg grada i Crne Gore. U tom smislu, hajde da govorimo jezikom činjenica. Svjedoci smo da lokalna uprava favorizuje srednjoškolce i najbolje studente sa našeg prostora, ne pitajući kojoj partiji pripadaju”, napisao je Raspopović.

On je naveo da je lokalna uprava stipendirala 29 najboljih studenata, a da je jedini kriterijum bio prosjek na studijama. Raspopović tvrdi da je u proteklom periodu zaposleno i preko 2.400 Danilovgrađana. On je pojasnio da je obavljanje pripravničkog staža u lokalnoj upravi prilika da se prepozna zdrava konkurencija i utvrdi ko može dati doprinos u svojoj ili nekoj drugoj sredini.

“Kako da se shvati vaša inicijativa 'stop podjelama', kada se vaša partija pocijepala makar tri puta do sada. Raspitajte se koliko je mladih Danilovgrađana odradilo pripravnički staž kroz program 'Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem'”, istakao je Raspopović.

On je pozvao mlade SNP-a da u njihovoj komunikaciji leksika kojom se služe bude primjerena nivou obrazovanja. Raspopović je kolege iz SNP-a pozvao da gradu ponude konkretne projekte.

“Kritikovati možemo uvijek, ali samo snagom argumenata. Hajde da zajedno sa vašim znanjem i intelektualnom energijom jačamo javnost rada naše lokalne samouprave. Pozivamo vas da nas zbližavaju ideje po smislu i ulozi obezbjeđivanja dobra za sve građane. Otvoreno dajte inicijative”, poručio je Raspopović.

Podržavaju kolege

Simona Bošković i Dragan Jovanović iz Danilovgrada, reagovali su juče na tekst “Samo vi aplaudirajte”, tvrdeći da nijesu potpisali reagovanje svojih kolega - pripravnika zato “jer nisu bili u Danilovgradu tog dana”.

Oni su saopštili da stoje iza svake riječi koje su napisale njihove kolege.

“Vijesti” ovim tekstom zaključuju polemiku.