zloupotreba imovine

Potpisan sporazum MUP-a i Komisije za sprečavanje sukoba interesa

Sporazum je usmjeren posebno na praćenje evidencije o motornim vozilima i oružju, koje posjeduju funkcioneri
2 komentar(a)
automobil, Foto: Shutterstock
automobil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.02.2019. 15:25h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Komisija za sprečavanje sukoba interesa (KSSI) potpisali su danas Sporazum o saradnji kojim se obezbjeđuju optimalni uslovi za razmjenu informacija o dijelu imovine javnih funkcionera.

“Sporazum, koji su potpisali generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor u MUP-u doc. dr Miloš Vukčević i predjsednik Komisije Slobodan Leković, usmjeren je posebno na praćenje evidencije o motornim vozilima i oružju, koje posjeduju javni funkcioneri. Vukčević je kazao da će MUP omogućiti Komisiji korišćenje web servisa koji na osnovu unijetog jedinstvenog matičnog broja vraćaju podatke o registrovanim vozilima i oružju”, kaže se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da će se na taj način stvoriti mogućnost da Komisija provjerava podatke o pokretnoj imovini koju su javni funkcioneri prijavili u svojim imovinskim kartonima.

Predsjednik KSSI je podsjetio na Zakon o sprječavanju sukoba interesa u kojem se navodi obaveza provjere imovinskih kartona.

Leković je istakao da je za ispunjavanje ove zakonske obaveze i provjeravanje vjerodostojnosti imovinskih kartona neophodno umrežavanje podataka državnih institucija.

Preporučujemo za Vas