Danilovgradski pripravnici: Naše aktivnosti nijesu nezapažene

“Bez ikakve zadrške, odgovorno tvrdimo da sami sastavljamo i svojeručno potpisujemo reagovanja"
135 pregleda 8 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.09.2013. 17:40h

Povodom odgovora novinarke “Vijesti” objavljenog 8. septembra u “Vijestima” pod naslovom "Čuvajte dlanove", reagovao je dio bivših pripravnika u Opštini Danilovgrad.

U njihovom reagovanju se ističe da među njima ima diplomiranih pravnika i da odgovorno tvrde da su na radna mjesta primljeni u skladu sa Zakonom, zbog toga, kako dodaju, odbijaju "stručne nalaze" o zakonitosti njihovog zapošljavanja.

“Takođe, ponosni smo na naše porodice, porodično porijeklo i tradiciju, što je prisutno u nama i prije, i tokom, i nakon odrađivanja pripravničkog staža. U toku pripravničkog angažmana, trudili smo se da savjesnim radom doprinesemo razvoju grada, koliko je to bilo moguće. Bili smo angažovani u sastavu timova za pripremu projekata, od kojih su neki već dobili podšku međunarodnih donatora. Na stručnim usavršavanjima, seminarima i sastancima uvijek smo nastojali da na najbolji način predstavljamo Opštinu Danilovgrad i sebe. Naša aktivnost na tim događajima nije ostala nezapažena od mnogih starijih i iskusnijih kolega, ne samo iz naše lokalne uprave”, piše u reagovanju koje su potpisali Andrijana Radenovć, Dejan Dragović, Anja Bošković, Marko Filipović, Nikola Ćipović, Ivana Žunjić, Miloš Popović, Darko Božović, Iva Mandić, Aleksandra Jovanović, Milovan Popović, Ana Đurišić, Aleksandra Lakić, Maja Nikolić, Ljiljana Keković - Novović, Tamara Lakić, Stanišić Srđan.

“Bez ikakve zadrške, odgovorno tvrdimo da sami sastavljamo i svojeručno potpisujemo reagovanja. Demokratski, kako to samo Vi znate, dozvolite i nama mogućnost da se pitamo, da li i Vi sami sastavljate tekstove i odgovore, ili imate pomagače u tom i takvom, Vama svojstvenom naumu. Što se tiče skupova, pomenuli ste otvaranje puta Ostrog - Ždrebaonik. Bili smo tamo, ali i na mnogim drugim počecima ili završecima važnih projekata u opštini Danilovgrad, uvijek se radujući i dajući podršku aktivnostima koje vode razvoju. Uostalom, bilo je tamo i drugih kolega i veliki broj gađana koji su ispratili svečanost otvaranja ove važne saobraćajnice”, napisali su bivši pripravnici.

U reagovanju zaključuju da “naravno, nemamo mi monopol na doprinos razvoju grada”.

“Mnogi pripadnici naše generacije to rade. I ne samo oni. Neki u javnoj upravi, neki u privatnom ili civilnom sektoru ili kroz neku drugu djelatnost. Raduje nas da su svi, bez izuzetka, imali šansu da svoj pripravnički staž odrade kroz program 'Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem', aktivnost koja će se ponoviti već za nekoliko dana. Svako ko želi da doprinese, ima ideje, stručnost i znanje, dobrodošao je među nama. Mi drugih kriterijuma nemamo. Sa ovim reagovanjem završavamo polemiku sa novinarkom ND 'Vijesti', jer način na koji nam se obraća iz teksta u tekst ne zaslužuje našu dalju pažnju”, piše u njihovom reagovanju.

Odgovor novinarke pročitajte sjutra

Bonus video: