Krivokapić: Izbori realni, ako Vlada nastavi po svome oko KAP-a

SDP neće promijeniti mišljenje prema Vladinom predlogu da se na teret građana isplati 61 miliona duga KAP-a prema Elektroprivredi
73 pregleda 24 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.09.2013. 13:08h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je kazao da su mogući vanredni izbori ukoliko Vlada nastavi da insistira da se iz budžeta plati dug KAP-a prema Elektroprivredi.

On je rekao da Socijaldemokratska partija (SDP) neće promijeniti mišljenje prema Vladinom predlogu da se na teret građana isplati 61 miliona duga Kombinata prema Elektroprivredi.

Krivokapić je kazao da se o tome neće razgovarati tokom izrade novog predloga rebalansa, ali da će biti riječi o kreditnim zaduženjima Crne Gore koji su preuzeti radi garancija za KAP-a. Navodeći da razgovori o rebalansu tek treba da se organizuju unutar koalicije, Krivokapić je kazao da novi predlog treba da se bavi rješenjima obaveza koje Crna Gora ne može izbjeći.

"Mislilm da će na taj nači rebalans postati finansijsko tehničko sredstvo, ako to treba da se rješava, a nikako političko-ekonomsko, kakva je bila namjera kod prvog predloga. Izbori su otvorena mogućnost. Ko god skupi u parlamentu 41 poslanika taj može raspisati izbore. Novi izbori su pitanje većine u parlamentu i uvijek je ona moguća. Ja je sada ne vidim, ali ako bi se nastavilo sa insistiranjem na pogrešnoj politici prema KAP-u, ne zatvarati problem KAP-a nego ga držati još otvorenim, ekonomsko devastiranje Crne Gore se nastavlja i onda svaka država treba da odluči hoće li biti zavisna od odluka privatnih investitora ili od volje građana. Volju građana tada možemo čuti samo na izborima", kazao je Krivokapić nakon sastanka sa predsjednikom parlamenta Kanade...

Bonus video: