Marović u Petnjici: Da nije DPS-a ne biste bili opština

„Tek onda kada se završe sanjanja shvatite da život pripada realnosti i da nas u njoj čeka puno posla, iskušenja i upućenosti jednih na druge"
61 pregleda 43 komentar(a)
Svetozar Marović, DPS Petnjica, Foto: Aida Sadiković
Svetozar Marović, DPS Petnjica, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 06.09.2013. 19:04h

Na prvoj izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista(DPS) u Petnjici, koja je održana danas, izabran je Opštinski odbor koji čini 141 član. Predsjednik tog odbora biće imenovan u narednih desetak dana.

Potpredsjednik DPS Svetozar Marović je kazao da su mještani Petnjice vraćanjem statusa opštine uhvatili prvi korak sna koji su sanjali njeni građani iz različitih partija.

„Tek onda kada se završe sanjanja shvatite da život pripada realnosti i da nas u njoj čeka puno posla, iskušenja i upućenosti jednih na druge. Možda se nama danas čini da smo na vrhu, borili smo se za opštinu Petnjica svi zajedno, svako na svoj način.

Međutim, mi se danas tek nalazimo u dolini. Danas treba početi ponovo jedan novi, mukotrpni, iskreni, efikasni, kreativni put ka vrhu. Da pokažemo da Petnjica stvarno može da doprinese, da da svojim građanima ono što je htjela kad je željela da bude opština, a to je bolji kvalitet života“, rekao je Marović na izbornoj konferenciji.

On je kazao da je siguran da će u Petnjici pobijediti DPS „bez čije političke snage taj kraj danas ne bi imao status opštine“, ali da je od toga mnogo važnije da pripadnici svih partija pruže ruku jedni drugima i skupa rade na unapređenju života .

„Iza nas je vrijeme političkih nerazumjevanja, napetosti i sukoba. Mi moramo pružiti ruku jedni drugima i Petnjica je mjesto sa kojeg to punom snagom možemo reći. Jer bez ove podrške koju je Petnjica i Bihorski kraj, bošnjački i manjinski narodi u cjelini dali Crnoj Gori, danas ne bi bilo međunarodne, evropske i veoma uvažene CG koja služi kao primjer mnogima u regionu. Mi ćemo u Petnjici pružiti ruku svima, prije svojim političkim saveznicima, onima sa kojima smo u vladinoj koaliciji i radimo za dobrobit Crne Gore, sa kojima dijelimo zajedničke vrijednosti“, rekao je Marović koji je dodao da DPS želi saradnju i sa opozicijom.

Predsjednik Koordinacionog odbora Samir Agović je rekao da struktura OO uvjerava da će DPS imati najbolji izborni rezultat u Petnjici i da će postaviti kamen temeljac razvoja najmlađe crnogorske opštine.

„Ubijeđen sam da ćemo umjeti da iskoristimo prednosti i raspoložive potencijale ovog kraja, te da ćemo srađivati sa svim strankama koje žele dinamičan razvoj Petnjice i koje će biti posvećene stvaranju kvalitetnijeg života svih građana“, rekao je Agović.

Osnovni zahtijev za vraćanje statusa opštine Petnjici, prema njegovim riječima, je bio isključivo iz ekonomskih razloga.

„Ovo je jedinstven primjer da su državni, kao i lokalni organi Opštine Berane pokazali demokratski kapacitet i u potpunosti ispoštovali pelebiscetno izjašnjavanje građana prilikom referenduma koji je održan prošle godine. Ubjeđen sam da će ovaj kraj opravdati ukazano povjerenje i da će krupnim koracima bilježiti ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj.“, rekao je Agović.

Bonus video: