DF i SNP dogovorili zajednički nastup na izborima u Mojkovcu

Poznato je i da će u slučaju pobjede, za koju je potrebno 16 odborničkih mandata, SNP i DF podijeliti po 8 mandata
102 pregleda 3 komentar(a)
Veselin Jovanović, Foto: Savo Prelević
Veselin Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2013. 11:18h

Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF) dogovorili su se da zajednički nastupe na lokalnim izborima u Mojkovcu, potrvdio je za telviziju Vijesti Veselin Jovanović iz mojkovačkog SNP-a.

Nosilac liste biće predstavnik SNP-a ali još nije dogovoreno ko će to biti.

Lista će nositi naziv Demokratska sloga - Miodrag Lekić. Poznato je i da će u slučaju pobjede, za koju je potrebno 16 odborničkih mandata, SNP i DF podijeliti po 8 mandata.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” raniji predlog mojkovačkog SNP je bio da ravnopravno podijele mandate na odborničkoj listi, tako da bi drugi na lsti bio iz DF, treći iz SNP i tako redom.

Predsjedništvo DF je ostavilo lokalnom odboru da unutar sebe definiše raspodjelu na listi i sa SNP i preporučilo lokalnim odborima da, u skladu sa svojim zalaganjem za najširu opozicionu listu, ostave prostor i za ličnosti koje nijesu do sada bile politički aktivne.

Predsjednik OO SNP Veselin Jovanović kazao je da ga ohrabruje što je DF prihvatio predlog njegove partije.

"S obzirom na to da smo o odluci Predsjedništva DF čuli samo iz medija, ne mogu dalje ništa komentarisati. Očekujemo da nas DF i formalno obavijesti o odluci. Ukoliko je tačno ono što su javili mediji, onda je to dobra odluka. Vrijeme će pokazati kako će teći razgovori oko uslova, a ja se nadam da ćemo se dogovoriti i zajedno nastupiti na izborima", kazao je Jovanović za “Vijesti”.

On je ocijenio i da SNP i DF imaju velike šanse da, u slučaju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima u Mojkovcu, osvoje vlast.

Podsjetio je i da su u junu uputili poziv Frontu i ostalim partijama da izađu zajedno na izbore i da je na predsjedničkim izborima opozicioni kandidat Miodrag Lekić u tom gradu osvojio 2.941, a kandidat vlasti Filip Vujanović 2.562 glasa.

SNP je jedina opoziciona stranka u Skupštini opštine Mojkovac. Na lokalnim izborima 2009. godine ta partija osvojila je 13, dok većinu u mojkovačkom parlamentu čini koalicija DPS-SDP sa pet mandata više.

Na čelu vladajuće stranke, koja je tada nakon mnogo godina preuzela vlast, bio je Ivan Ašanin. Prije četiri godine lokalne izbore su bojkotovale Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Narodna stranka i Demokratska srpska stranka.

I pored djelimičnog bojkota opozicije skoro 70 odsto Mojkovčana je iskoristilo biračko pravo na lokalnim izborima. Na parlamentarnim izborima u oktobru minule godine SNP je u Mojkovcu dobio 1.338 glasova, a DF 300 manje.

Od ranije je poznato da će se za mjesta u lokalnom parlamentu boriti Pozitivna Crna Gora i Nezavisna lista Ivana Ašanina.

Bonus video: