BS bira između Nurkovića, Husovića i dva Kalača

Rožajski odbor Bošnjačke stranke u nedjelju bira koga će predložiti za gradonačelnika i predsjednika Skupštine opštine
237 pregleda 6 komentar(a)
Rafet Husović, Ejup Nurković, Rahman Husović, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Rafet Husović, Ejup Nurković, Rahman Husović, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Ažurirano: 21.07.2018. 13:43h

Bošnjačka stranka (BS) biraće u nedjelju koga će od četiri kandidata ponuditi za gradončelnika Rožaja, saznaju “Vijesti” u toj partiji. Opštinski odbor partije koju vodi potpredsjednik Vlade Rafet Husović biraće između aktuelnog predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića, koji je na toj funkciji navršio puni mandat, predsjednika rožajskog odbora Rahmana Husovića, kao i direktora Direkcije za javne radove Almera Kalača i predsjednika Borda direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore, Safeta Kalača.

Izvor “Vijesti” iz vrha BS, kazao je da su u ovom trenutku glavni kandidati Nurković i Husović. “Nikada nije lako kada se bira, ali u ovom momentu imamo dva najozbiljnija kandidata, Nurkovića i Husovića”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz BS. “Vijestima” su ranije iz BS nezvanično kazali da Husovića nominuje to što je kao predsjednik odbora ostvario sjajan rezultat na lokalnim izborima u maju, a Nurkovića to što je dobro vodio Opštinu koja i dalje dobro funkcioniše.

Isti sagovornik kazao je i da u BS ne razmišljaju o mogućim koalicijama. Predsjedništvo Bošnjačke stranke je krajem juna ponudilo koaliciju Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Socijaldemokratama u Rožajama, navodeći da je, zarad razvoja lokalnih sredina, veoma važno politički savez sa državnog nivoa prenijeti i na lokalni nivo, iako u rožajskom odboru nisu bili raspoloženi da dijele vlast na lokalnom nivou, što je Rahman Husović i javno poručio navodeći da nema potrebe za koalicijom sa partnerima na državnom nivou.

“Trenutno imamo svoje, uslovno rečeno, glavobolje, rano je još uvijek razmišljati o koalicijama”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz BS.

Izvor “Vijesti” kazao je da i za funkciju predsjednika Skupštine opštine, koju je pokrivao Husein Kurtagić, imaju tri nova kandidata. To su, prema riječima sagovornika “Vijesti”, funkcioneri rožajskog odbora Almir Avdić, Edip Šaljić i Haris Zejnelagić. Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Rožaje najvjerovatnije će se održati u ponedjeljak, kada će se izabrati novi predsjednik SO, i najvjerovatnije predložiti predsjednik Opštine.

Bošnjačka stranka je na majskim lokalnim izborima u Rožajama osvojila apsolutnu vlast sa 19 mandata, dva više u odnosu na izbore održane 2014. godine, njihov direktni konkurent u toj opštini DPS, sa ranijih 12 mandata pao je na 10, dok je SD osvojio četiri mjesta u parlamentu. U lokalni parlament ušla je, pored ove tri partije, i Socijaldemokratska partija (SDP) koja je osvojila jedan mandat.

Bonus video: