Pozitivna: Cetinju potrebna radna mjesta, a ne politički marketing

Drašković dodaje da je Pozitivna mišljenja da najvažnije državne institucije treba da imaju svoje sjedište na Cetinju
128 pregleda 3 komentar(a)
Cetinje, Foto: Booking.me
Cetinje, Foto: Booking.me
Ažurirano: 05.09.2013. 14:17h

Cetinjski ogranak Pozitivne Crne Gore smatra da Cetinju i njegovim građanima u ovom trenutku nije potreban politički marketing, već nova radna mjesta.

Sekretar Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore na Cetinju, Radmila Drašković, kazala je da su pozitivne najave koje su posljednjih dana aktuelne o preseljenju pojedinih državnih institucija iz Podgorice na Cetinje, bez obzira što imaju karakter već viđenih predizbornih aktivnosti.

"Svakako takve ideje treba pozdraviti, ali i reći da je to i do sada trebalo uraditi. Vlada Crne Gore je imala godinama, ili bolje reći decenijama, priliku da unaprijedi život građana Cetinja i da zaustavi njegovo sistematsko čerečenje.

Sada prilično jeftino želi da iskaže kako im je stalo do Prijestonice i kako će preseljenjem institucija omogućiti progres grada. Nije nevažno ni što se ovim „akcijama“ neće zaposliti lokalno stanovništvo", kaže Drašković.

Ona smatra “da pompezno najavljivanje kako će MVPEI od naredne godine biti preseljeno na Cetinje ne bi trebalo biti neka posebna vijest, jer je sasvim prirodno da u nezavisnoj državi MVPEI bude u njenoj prijestonici”.

"Da je zaista htio pokazati brigu za Cetinje, resorni ministar je to mogao učiniti kada je obavljao funkciju premijera. Međutim ni tada nije bilo promjene tradicionalno maćehinskog odnosa Vlade prema Cetinju", kaže ona.

Drašković dodaje da je Pozitivna mišljenja da najvažnije državne institucije treba da imaju svoje sjedište na Cetinju jer ono to zaslužuje.

"Ali napominjemo da je najvažnije imati i realizovati razvojne projekte koji će omogućiti građanima Cetinja veći broj radnih mjesta i poboljašati kvalitet života u prijestonom gradu", kazala je Drašković.

Ona zaključuje “da pored lijepih i lako realizujućih ideja, Cetinju treba i mnogo kompleksnija razvojna politika.

"Politika koja će biti usmjerena ka dugoročanom razvoju grada, na čemu će Pozitivna Crna Gora posebno insisitirati, a ne puko protokolarno rukovanje koje će vladajuća koalicija koristiti u političko-propagandne svrhe", kaže Drašković.

Bonus video: