NISU NOVI

DPS Mojkovac: Ne zapošljavamo, već sistematizujemo

Vladajuća partije je saopštenje SNP-a nazvala „letkom u kojem su odslikane frustracije gospodara 'srednjeg vijeka u Mojkovcu'
65 pregleda 5 komentar(a)
Opština Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Opština Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2013. 13:40h

U mojkovačkoj Opštini nema prijema novih radnika, već je riječ o sistematizaciji radnih mjesta za radnike koji su već godinama angažovani u lokalnoj upravi, tvrde u Opštinskom odbor Demokratske partije socijalista (DPS).

Sve se to, kako navode, obavlja na osnovu nove odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave.

Socijalistička narodna partija (SNP) optužila je prekjuče lokalnu vlast da je raspisivanjem konkursa za radna mjesta u organima lokalne samouprave i javnim preduzećima, samo dva dana nakon što je predsednik Filip Vujanović raspisao izbore, počela predizborna kampanja nezakonitim zapošljavanjem potencijalnih birača po modelu iz afere “Snimak”: „jedan zaposleni – četiri glasa“. Oni su saopštili da je lokalna vlast objavila javni konkurs za 55 radnih mjesta.

Većina radnih mjesta se, kako tvrde u SNP-u, odnosi na rad u školama, dok je “Opština Mojkovac raspisala konkurs za prijem u stalni radni odnos devet zaposlenih i to jednog starješinu organa, četiri savjetnika i četiri namještenika”.

„U julu mjesecu su donijeti pravilnici o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u organima lokalne uprave i nema prijema novih radnika, već su u pitanju sistematizovana radna mjesta za radnike koji već duži niz godina rade u lokalnoj samoupravi. Takođe, za mjesto samostalnog savjetnika za vođenje biračkog spiska – na snazi je zakon o biračkim spiskovima, gdje je članom 3. jasno utvrđeno da birački spisak vodi organ lokalne uprave, a za njegovu tačnost i ažurnost odgovoran je nosilac izvršne funkcije u jedinici lokalne samouprave”, navodi OO DPS.

Vladajuća partije je saopštenje SNP-a nazvala „letkom u kojem su odslikane frustracije gospodara 'srednjeg vijeka u Mojkovcu'.

Vladajuća stranka je optužila SNP za, kako su kazali, uništavanje tog grada sve do prije tri i po godine.

“To je partija koja je, dok su bili na vlasti dilovala direktorske fotelje i potpredsjednička mjesta svojim koalicionim partnerima-satelitima, sa kojima su sistematski uništavali nekada bogatu sredinu sa hiljadama zapošljenih i zavidnim bruto dohotkom. Dokazni 'materijal' je egzodus Mojkovčana diljem regiona seljenih 'trbuhom za kruhom', za vrijeme 'godina raspleta' SNP-a i njegovih duhovnih i fizičkih tvoraca. Floskule tipa 'Savezna vlada će sanirati jalovište' i slično, našim sugrađanima su nacrtale 'istinu', koju nudi SNP i koji se evo sad isprsi bez imalo crvenila pred izgraditeljima novog Mojkovca, građenog na temeljima, njihovog (ne)djela”, piše u regovanju DPS-a.

Prema njihovim riječima, aktuelna vlast je od bivše naslijedila “osam neisplaćenih ličnih dohodaka radnicima lokalne samouprave, uništeno Komunalno preduzeće sa dugom od 700.000 eura, zakatančeni Centar za kulturu, na desetine primljenih novih radnika…”

Sada je, piše u reagovanju DPS-a, Mojkovac “lijepa izgrađena urbana sredina, sa novim ulicama, sa najboljom sportskom infrastrukturom”.

Zaključili su saopštenje navodima da će “novim projektima ugasiti mojkovački biro rada”.

Preporučujemo za Vas