Abazović: Forca je samo dobar đak DPS-a

Abazović je pozvao lokalnu vlast da vrati mandat, poručujući da samo građani mogu imati posljednju riječ
97 pregleda 0 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2013. 08:14h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović kritikovao je lokalnu vlast u Ulcinju, ocjenjujući da je na sceni “silovanje demokratije”.

“Sistem lokalne uprave ne može funkcionisati bez dobrog sistema donošenja odluka ili može, ali se onda takva zajednica ne može nazvati demokratskom. To što DPS radi državi, lokalna vlast u Ulcinju radi ovom gradu. Ako misli da je to dobro, uvjeravam ih da nije i da će se, ako toga još nijesu svjesni, uskoro u to uvjeriti”, kazao je Abazović.

Ocijenio je da najveće razočarenje predstavlja Forca, nekada najrespektabilnija opoziciona stranka, a sada najveći koalicioni partner u vlasti.

“Forca je zapravo dokazala da je postala dobar učenik DPS-a. Drugi manji partneri u vlasti cijelo vrijeme bili su statisti koje su najviše zanimale funkcije i da ostanu u većini, kakva god ona bila”, naveo je Abazović u saopštenju.

On je pozvao lokalnu vlast da vrati mandat, poručujući da samo građani mogu imati posljednju riječ.

“Uzurpiranje njihove volje, na bilo koji dosjetljivi način, nije kreativno rješenje, već političko ruganje zdravom razumu”, ocijenio je on.

Podsjetio je da je Ulcinj oduvijek počivao, održavao se i razvijao na univerzalnim vrijednostima.

“Najzad i lokalni političari se moraju vratiti svojoj tradiciji, koju su, čini se, rado žrtvovali za gram klimave i fiktivne vlasti. Grijeh je to pomisliti, a kamoli i učiniti ovom gradu”, ocijenio je Abazović.

On je apelovao na sve političke subjekte u gradu da budu složna i demokratska zajednica u cilju ekonomskog progresa koji građani toliko iščekuju.

“U suprotnom, taj progres će se, kao i mnogo puta do sada, prosuti u džepove pojedinaca koji ne razumiju odbranu javnog interesa”, zaključio je Abazović.

Bonus video: