Uskoro tender za rekonstrukciju bivšeg ruskog poslanstva na Cetinju

Gradonačelnik Bogdanović kazao je “da će time Cetinje opet postati vodeći diplomatski centar"
0 komentar(a)
Lukšić, Bogdanović, Foto: Prijestonica
Lukšić, Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 30.08.2013. 13:32h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović razgovarali su na Cetinju o detaljima vezanim za predstojeće preseljenje sjedišta Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija na Cetinje, u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore.

Iz kabineta gradonačelnika kažu da je već u toku izrada projektne dokumentacije koja će tretirati rekonstrukciju bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Gradonačelnik Bogdanović i ministar Lukšić najavili su kako će, neposredno po završetku izrade projektne dokumentacije, biti raspisan i tender za izbor izvođača radova, čime će biti stvoreni uslovi da rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva počne u vremenski bliskom okviru.

Sastanku je prisustvovao i ministar Branislav Mićunović koji je kazao da je izrada cjelokupne dokumentacije, s obzirom na kulturni značaj navedenog objekta, povjerena Centru za konzervaciju i arheologiju.

Shodno najavama sa današnjeg sastanka, preseljenje Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija biće realizovano već tokom sljedeće godine.

Gradonačelnik Bogdanović kazao je “da će time Cetinje opet postati vodeći diplomatski centar u Crnoj Gori, kako je to bilo i tokom prošlosti”.

Sastanku na Cetinju prisustvovao je i direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković.

Bonus video: