Vujanović: Ispitati optužbe Brajuškovića

On je, odgovarajući na pitanje da li je o aferi „crne trojke“ razgovarao sa Veljovićem, rekao da je savjetnik njemu kazao samo onoliko koliko i novinarima
14 komentar(a)
Veselin Veljović, Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Veljović, Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.08.2013. 13:21h

Tužilac treba ažurno i maksimalano detaljno ispitati optužbe Brajuška Brajuškovića na račun mog savjetnika za bezbjednost Veselina Veljovića i o tome obavijestiti javnost. Izuzetno je bitno za Crnu Goru da dobije te informacije i da tužilac krajnje odgovorno i nepristrasno saopšti svoj stav", kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u Kolašinu, gdje je prisustvovao proslavi Dana opštine.

On je, odgovarajući na pitanje da li je o aferi „crne trojke“ razgovarao sa Veljovićem, rekao da je savjetnik njemu kazao samo onoliko koliko i novinarima.

"Ono što je saopštio javnosti, saopštio je i meni. Ostavimo da on procijeni kada treba reći više detalja. Svi građani su jednaki pred zakonom i obaveza je da se na objektivan i nepristrasan način utvrdi odgovornost, a u slučaju pronalaženja uslova za sankcije, mišljenja sam da ta sankcija mora biti veća ukoliko je veća dužnost koju neko obavlja.

Ja sam svog savjetnika za bezbjednost Veljovića imenovao na temelju njegovih stručnih i profesionalnih referenci koje su javnosti poznate", rekao je Vujanović

Da se steknu uslovi prvo

Vujanoviće je izbjegao da odgovori da li misli da lokalni izbori izbori u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju treba da se održe istovremeno. On je uvjeren, kako je kazao, „da će izbori biti zakazani na način koji odgovara potrebama tih opština“.

„Početkom septembra se stiču uslovi da se odrede datumi izbora u Petnjici i Mojkovcu, a neophodno je sačekati skraćenje mandata na Cetinju da bi se i tamo raspisivali izbor. Sačekajmo da se steknu uslovi. Svakako da će u Mojkovcu i Petnjici biti istovremeno održani izbori, a za Cetinje zavisi od skraćenja mandata lokalnog parlamenta- kazao je Vujanović.

On je ubijeđen da je će dinamika implementacije ustavnih promjena, kako je kazao, biti dobra i da su su se stvorili svi uslovi da se otvore poglavlja 23 i 24.

Bonus video: