SNP Kolašin: Glasaćemo svi protiv Šukovića

Milošević nije želio da komentariše razloge zbog kojih dvojica njegovih partijskih kolega nijesu potpisali predlog
238 pregleda 4 komentar(a)
Đuro Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Đuro Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.08.2013. 16:23h

Uprkos tome što dva odbornika Socijalističke narodne partije (SNP) – Panto Peković i Vučko Šuković nijesu bili među jedanaest opozicionih odbornika koji su potpisali predlog za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Skupštine opštine Milu Šukoviću, odbornički klub te partije će biti jedinstven prilikom glasanja kada se lokalni parlament bude izjašnjavao o tom predlogu.

To je za „Vijesti“ kazao predjsjednik OO SNP-a Đuro Milošević. Prema njegovim riječima, zahvaljujući tome što su dva ostala odbornika potpisali predlog koji su inicirali iz Socijaldemokratske partije (SDP), inicjativa je i “prošla“.

Milošević nije želio da komentariše, kako je kazao, lične razloge zbog kojih dvojica njegovih partijskih kolega nijesu potpisali predlog za izglasavanje nepovjerenja Šukoviću.

„To i nije bitno, važno je da ćemo mi imati jedinstven stav prilikom glasanja. U OO SNP se nadamo da će SDP na državnom nivou slijediti primjer kolašinskog OO te partije, pa da će biti za izglasavanje nepovjerenja Vladi, a time omogućiti i raspisivanje vanrednih izbora”, kazao je Milošević.

U SO Kolašin DPS i Grupa građana (GG), na čijem je čelu Šuković, imaju većinu od 18 odbornika, dok pet manje ima opozicija. Zbog toga su mnogi skeptični kada je riječ o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku lokalnog parlamenta. Ipak, neki opozicioni odbornici juče su nezvanično za „Vijesti“ kazali da se nadaju da će SDP obezbijediti među odbornicima DPS-a one koji će glasati kao opozicija. Od ranije je poznato da u kolašinskoj vladajućoj većini ima mnogo nesuglasica, mada prilikom glasanja na sjednicama SO to nikada nijesu pokazali. Navodno, jedan dio OO DPS-a se oštro protivi moći koju Šuković ima u lokalnoj upravi, ali i koaliciji sa GG.

Bonus video: