LP Bar: Pozdravljamo stav Markovića, ništa se ne može graditi protiv volje građana uz policijske kordone

"Jasno je da se bez dijaloga i bez razuma ne može postići nikakva korist niti održiv i kvalitetan cilj, te da je neophodna veća uključenost građana i transparentnos u procesima donošenja odluka"
634 pregleda 4 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Opštinski odbor Liberalne partije (LP) Bar pozdravlja stav predsjednika Vlade Duška Markovića da se ne može raditi ništa protiv volje građana, uz policijske kordone i da treba da izvučemo zajednički nauk iz situacije sa izgradnjom vrtića na Topolici u Baru.

Premijer Duško Marković zatražio je od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju, između ostalog, i zasađivanjem 90 čempresa.

"Jasno je da se bez dijaloga i bez razuma ne može postići nikakva korist niti održiv i kvalitetan cilj, te da je neophodna veća uključenost građana i transparentnos u procesima donošenja odluka. Opštinski odbor Liberalne partije Bar potvrđuje da je uvijek snažno na strani napretka, investicija i boljeg životnog standarda, ali nijedan projekat ne može biti urgentniji od mirnog života ljudi i sklada među sugrađanima. Odbornik LP je u Skupštini ranije izrazio sumnje da li mjesto izgradnje vrtića najkvalitetnije rješenje za djecu i za razvoj grada, ali ono oko čega nema sumnje jeste da je potrebno da SO Bar urgentno donese izmjene i dopune urbanističkih planova i predvidi novu lokaciju za izgradnju vrtića u najkraćem mogućem roku. Liberali će kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou uložiti maksimalne napore da ubrzaju takav proces", navodi se u saopštenju LP Bar.

Oni su dodali da su uvjereni da će lokalna samouprava uložiti dodatne napore da osim zasađivanja 90 novih čempresa, iskoristi priliku i na predmetnoj lokaciji uredi i izgradi kvalitetan i sadržajan park koji će biti zelena oaza i ukras centra grada te da će imati višestruko kvalitetniju namjenu i upotrebnu vrijednost nego što je imao ranije.

"Na ovaj način lokalna uprava će maksimalno iskoristi sve kapacitete ovoga terena i još kvalitetnije sanirati sve izazove koje su nastale u ovom procesu", zaključuje se u saopštenju LP Bar.

Bonus video: