Pozitivna: Naše ambicije su da na Cetinju budemo vlast

"U Petnjici i Mojkovcu hoćemo da popravimo izborni rezultat koji smo imali na parlamentarnim izborima prošle godine", rekao je Tuponja
51 pregleda 39 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 23.08.2013. 11:25h

Pozitivna Crna Gora nastupiće samostalno na predstojećim lokalnim izborima u tri opštine, a ambicija te partije je da bude na vlasti na Cetinju, a da u Petnjici i Mojkovcu popravi izborni rezultat, saopštio je generalni sekretar Pozitivne, Goran Tuponja.

Tuponja je podsjetio da je Glavni odbor stranke na sjednici od 28. jula donio odluku o samostalnom nastupu partije na predstojećim lokalnim izborima.

"Naše ambicije su da na Cetinju budemo vlast, a u Petnjici i Mojkovcu hoćemo da popravimo izborni rezultat koji smo imali na parlamentarnim izborima prošle godine. U svakom slučaju, kao i uvijek u kampanjama Pozitivne, daćemo sve od sebe, i vjerujem u dobar izborni rezultat stranke", rekao je on agenciji Mina.

Tuponja je saopštio da nije bilo razgovora sa parlamentarnim opozicionim strankama o eventualnom zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. “Nije bilo ni inicijative ni sa nihove, a ni sa naše strane”.

Upitan da prokomentarišete ocjene da bi ujedinjena opozicija mogla da postigne značajane rezultate, s obzirom na to da će Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) ići u dvije kolone, kazao je da ono što svi znaju je da su na parlamentarnim izborima nastupili svi pojedinačno i imali najbolji rezultata od 2001. kada je opozicija u pitanju.

"Takođe znamo i da su neki raniji savezi u opoziciji prošli ne baš slavno. Ono u šta vjerujem je da nije bitna forma već suština. Dakle, mi vjerujemo da je samostalan nastup Pozitivne dobar izbor za demokratiju u Crnoj Gori", dodao je Tuponja.

On smatra da bi svaki drugi scenario nezasluženo jačao SDP.

"Koji je, da podsjetim, stranka vlasti, mislim da kalkulacije te vrste niko u opoziciji ne želi".

Upitan da li Pozitivna ostaje pri stavu da je svaka mogućnost koalicije sa DPS-om isključena, Tuponja je rekao da je Pozitivna uvijek pozivala na saradnju sve one političke subjekte ili pojedince koji su spremni da se konkretno bore protiv ogromnih problema našeg društva – korupcije, organizovanog kriminala, siromaštva, nepotizma.

"Kao i one koji se zalažu za profesionalne institucije i njihovu depolitizaciju. Svijesti o ovim promjenama ni ranije, a ni sada apsolutno nema u vrhu DPS-u. I mi tu nemamo nikakvu dilemu", rekao je on.

Pozitivna, dodao je, želi građansku Crnu Goru u suštinskom smislu, a ne samo na papiru.

"Crnu Goru u kojoj se poštuje vladavina prava, Ustav, a zakoni i odluke se donose za dobro države Crne Gore".

"Sigurni smo da je budućnost Crne Gore upravo na putu koji zagovara Pozitivna. Crnoj Gori je potrebna građanska svijest i snažna vladavina prava. Kriminal, nacionalizam i podjele su bolesti našeg društva koje traže hitnu hiruršku intervenciju", naveo je Tuponja.

Bonus video: