Siništaj: U duši misle što i ja

Siništaj je rekao i da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu Tužilaštva, ako se procijeni da za to postoji razlog
75 pregleda 22 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.08.2013. 09:28h

Predsjednik Građanske inicijative Vaselj Siništaj ponovio je juče da bi potpisao peticiju o stvaranju “Prirodne Albanije” i optužio poslanike Fatmira Đeku i Gencija Nimanbegua da “u duši misle sasvim drugačije”.

“Čitam izjave poslanika Đeke i Nimanbegua i ubijeđen sam da sasvim drugačije misle u duši”, rekao je Siništaj.

Poslanici Demokratske partije i Force saopštili su da nijesu potpisali peticiju albanskog istoričara Koča Danaja o “Prirodnoj Albaniji” i da je to besmisleno.

Đeka je kazao da su sve velikodržavne tvorevine na Balkanu postale besmislene, jer ćemo svi biti zajedno u Evropskoj uniji bez granica, a Nimanbegu da nije upoznat sa navodima o peticiji, ali da je sigurno ne bi potpisao, jer se radi o “skretanju pažnje sa stvarnih problema”.

Danaj je ranije kazao da je peticiju za stvaranje “Prirodne Albanije” potpisalo “40 poslanika albanskog, crnogorskog, kosovskog i makedonskog parlamenta”. Đeka i Nimanbegu su jedini poslanici albanskih nacionalnih partija u Skupštini Crne Gore koji peticiju nijesu potpisali.

Siništaj je rekao i da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu Tužilaštva, ako se procijeni da za to postoji razlog.

Siništaj je juče Portalu Analitika kazao da bi potpisao peticiju koja se tiče preispitivanja istorijskih činjenica a „ne prekrajanja granica“.

List “Dan” je objavio da Siništaju navodno prijeti zatvorska kazna od tri do 15 godina, ukoliko Tužilaštvo reaguje i pokrene postupak zbog ugrožavanja teritorijalnog integriteta Crne Gore.

Bonus video: