Stanić: "Prirodna Albanija" pripada političkoj margini

“Odlični politički odnosi... će biti učvršćeni dolaskom na vlast... Edija Rame, sa kojim ćemo nastaviti borbu protiv svih vrsta ekstremizma"
17 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 21.08.2013. 14:05h

Projekti “Velikih” , “Prirodnih” i ostalih dražava u Balkanu do danas nijesu donijeli ništa dobro ni narodu koji je doveden u zabludu da će širiti svoju zemlju, ni drugim narodima koji su živjeli na prostoru nečijeg širenja, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

“Imali smo, na žalost, prilike da se u to uvjerimo u u protekle dvije decenije na prostoru bivše Jugoslavije kada su aveti prošlosti, ekstremisti, ksenofobi, antievropljani i ultranacionalisti dobili prostor da propagiraju svoje 'velike' i 'prirodne' države”, kaže se u reagovanju šefa Medijskog pula Mirka Stanića.

“O snazi i popularnosti ideje ('Prirodne Albanije') govori i podatak da je lista koja je propagirala... zadobila podršku 0,6% građana”

On je kazao da danas slična želja dobija medijsku pažnju i kad je u pitanju projekat “Prirodne Albanije” za koji se zalaže Kočo Danaj, marginalni političar iz Albanije.

“O snazi i popularnosti te ideje nek posluži i podatak da je lista koja je propagirala na posljednim parlamentarnim izborima u toj zemlji zadobila podršku 0.6% izašlih građana, čime je ionako ne previše značajna politička tema u albanskom političkom životu doživjela i izbornu 'potvrdu'”, navodi Stanić.

On je podsjetio da je SDP, zajedno sa Socijalističkom partijom Albanije i Socijalističkim pokretom za integracije Albanije, bila suorganizator balkanske konferencije Partije evropskih socijalista (PES), koja se nedavno održala u Skadru i Budvi.

Koalicija ove dvije partije je, podsjeća on, poslije junskih izbora ostvarila ubjedljivu pobjedu sa preko 60 odsto osvojenih mandata u Skupštini Albanije.

“Odlični politički odnosi koje kao države imamo, dodatno će biti učvršćeni dolaskom na vlast našeg prijatelja Edija Rame, sa kojim ćemo nastaviti borbu protiv svih vrsta ekstremizma.

Zaustavljanja na našem zajedničkom evropskom putu neće biti, pogotovo ne zbog ideja čiji je predlagač marginalna politička ličnost željna medijske pažnje.

Zajedništvo naše dvije zemlje će biti dodatno osnaženo kad i Crna Gora postane članica NATO saveza, a u doglednoj budućnosti će obje zemlje postati dio porodice EU i na evropskim osnovama razvijati dobrosusjedske odnose", zaključuje Stanić.

Bonus video: