Vešović: Gdje je Lekićeva podrška Medojeviću?

Ako se Lekić ogradio od Medojevićevih izjava, onda i on misli o njemu ono što tvrdi Vučić, a i dalje mu je najbliži saradnik
34 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.08.2013. 13:35h

Časlav Vešović, portparol Demokratske partije socijalista, ocijenio je da je kampanja povodom lokalnih izbora u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici, od strane Demokratskog fronta započeta bezuspješnim ujedinjavanjem opozicije i vrlo uspješnim razjedinjavanjem samog Fronta.

"Biće vrlo zanimljivo pratiti kako će Demokratski front, na čijem čelu se, valjda još uvijek nalazi Miodrag Lekić, tražiti podršku od građana, a ne podržavaju sami sebe, niti to očekuju jedni od drugih, kao što Medojević ne očekuje od Danilovića. Očito, biće to kampanja u kojoj će jedan dio njih nešto predlagati, drugi dio će se od njih ograđivati, a lider će ćutati, a onda će, kao i do sada, svi zajedno izgubiti", navodi Vešović.

Kako dodaje, vrh srpske vlasti optužuje Lekićevog najbližeg saradnika da je plaćenik mafije, a on cijeni da se ne treba oglašavati.

Prema njemu, ne radi se o nekom neozbiljnom mediju, trećerazrednom političaru ili nekom nevažnom udruženju, pa da javnost razumije zašto Lekić ne odgovara, već da su u pitanju najodgovorniji ljudi u Srbiji koji predstavljaju slodobno izraženu volju birača na izborima.

"I, ponovo, to nije dovoljno da nam kaže na čijoj je strani. Ko tu nije dovoljno vrijedan njegove pažnje? Njegov prvi saradnik ili vlast u Srbiji? Lekić bi trebao da kaže na čijoj je strani. Moguće da je na Medojevićevoj, jer to odgovara Koštunici, koji je opozicija Vučiću i Dačiću u Beogradu. Ili se, možda, zajedno sa Danilovićem ogradio u ime DF od Medojevića. Ako se ogradio, onda i on misli o Medojeviću ono što za njega tvrdi Vučić, a i dalje mu je najbliži saradnik. Ako ne misli, zašto ga nije zaštitio i da li bi čuvao svakog građanina Crne Gore kao što čuva najbližeg saradnika? Ako je na strani Medojevića, onda je Danilović rekao u ime DF ono protiv čega je lider DF i o čemu DF nije raspravljao," zaključuje u saopštenju portparol DPS-a.

Bonus video: