DPS: NOVA da odluči da li je na Medojevićevoj ili Vučićevoj strani

Ako Nova ipak ne stoji iza Medojevića, onda bi morala biti saglasna sa Vučićem u ocjeni da je njihov najbliži saradnik - plaćenik mafije
17 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.08.2013. 14:03h

Demokratska partija socijalista (DPS) izdala je saopštenje u kojem su se osvrnuli na činjenicu da Nebojša Medojević ima dozvolu NOVE da priča slobodno, ali ne i u ime Fronta.

To pravo, kako su dodali, ima Danilović, drugi čovjek sprskog dijela Fronta, ali ne i Medojević, "prvi čovjek crnogorskog dijela, iako mu je crnogorstvo vrlo diskutabilno", smatrajući da je Medojević 2006. trebalo da se priključi pokretu za obnovu crnogorske nezavisnosti, umjesto što je imao "pametnija posla u Vašingtonu u pokušaju da zaustavi referendum zajedno sa današnjim "šefom" koji i dalje ćuti".

Ako Nova ipak ne stoji iza Medojevića, koji nema pravo da priča u ime Fronta, onda bi morala, kako smatraju u DPS-u, biti saglasna sa Vučićem u ocjeni da je njihov najbliži saradnik - plaćenik mafije.

"Teoretski je moguće i da su neutralni, ali to nije tačno, jer se Front ogradio od Medojevićevih uvreda, a od Vučićevih tvrdnji nije. Zdravorazumsko logiciranje nameće zaključak - NOVA se slaže sa SNS-om da je Medojević plaćenik kriminalnih klanova, jer ono sa čim nijesu bili saglasni jasno su saopštili, a sa onim sa čim se slažu prećutno su prihvatili," navodi se u saopštenju.

Kako su ocijenili iz vladajuće partije, pošto se bivši ambasador nije ogradio od Medojevićevih izjava, vjerovatno se sa njim slaže, jer to "odgovara Koštunici, njegovom mentoru", protivniku Vučića i Dačića. Moguće je, kako su dodali, da ni Lekić, poput Medojevića, nema pravo da priča u ime Fronta, pa zbog toga ćuti.

Prema njihovom mišljenju, nameće se pitanje - kada je DF donio odluku da se ogradi od Medojevića, ili Danilović ima pravo da donosi odluke u ime svih?

"Ako se o tome odlučivalo na organima DF, koji je to organ uradio? Da li je možda predsjedništvo Fronta o tome raspravljalo? Je li Medojević glasao protiv sebe? Ako su svi slobodni da pričaju u svoje ime, a ne u ime Fronta, ko je ovlašćen da istupa u ime svih? Ako svi imaju pravo da pričaju u ime svih, onda se Front juče ogradio od Fronta. Ili ima više frontova u Frontu? Ako tvrde da je Front formiran na partnerskoj i prijateljskoj osnovi, kako to da Medojević od prijatelja i partnera i ne očekuje da bude podržan?" zaključuje se u saopšetnju DPS-a.

Bonus video: