DPS: Polivalentna politika Mandića i Danilovića za sada pokriva tri stolice

"...Medojević priča ono za što je plaćen da misli, a čelnici NOVE jedno govore, drugo rade, a što misle teško je i zamisliti..."
57 pregleda 18 komentar(a)
Andrija Mandić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.08.2013. 17:23h

Demokratska partija socijalista (DPS) smatra da iako Nova srpska demokratija sjedi na tri stolice, kada je na dnevnom redu opstrukcija državnih interesa, (Andrija) Mandić,(Goran) Danilović, (Miodrag) Lekić i (Nebojša) Medojević mogu stati na jednu.

U saopštenju DPS-a navodi se da se „za neprincipijelne političare kaže da su dvolični, ili slikovitije da sjede na dvije stolice“, te kako kažu „polivalentna politika Mandića i Danilovića za sada pokriva tri stolice“.

"NOVA kaže da ima izvanredne i prijateljske odnose sa Vučićem, a Vučić tvrdi da je Medojević čovjek Zemunskog klana, koga i danas plaća mafija. Dakle, ako sa nekim imaš prijateljske odnose, a prijatelj ti kaže da sarađuješ sa čovjekom kojeg plaća mafija, svima je jasno, osim Mandiću i Daniloviću, da prijatelj kritikuje NOVU zbog druženja sa plaćenicima mafije. Sa druge strane, NOVA se druži sa još jednim neprijateljem svoga prijatelja iz Srbije. Na čelu njihove grupacije nalazi se bivši ambasador Vojislava Koštunice, koji je opet u političkom sukobu sa Vučićem, prijateljem NOVE. Konačno, Mandić i Danilović imaju dobrog prijatelja, a istovremeno su još bliži sa dva njegova velika neprijatelja", stoji u saopštenju.

Medojević: Istetoviraću Vučića na čelu ako se dokaže moja veza sa Zemuncima >>>

U DPS-u tvrde i da "Mandić i Danilović, iako ovaj prvi nije oduševljen kada ga vezuju za ovog drugog, ipak su saopštili da na vlast u Srbiji gledaju isto kao i Medojević“, što je kako kažu iz DPS-a logično.

"Sjede u istoj organizaciji, zajedno izlaze na izbore, samo što Medojević priča ono za što je plaćen da misli, a čelnici NOVE jedno govore, drugo rade, a što misle teško je i zamisliti... Ćutati na teške i neosnovane optužbe na račun prijatelja i to predstavljati slobodom i vrhuncem demokratije, krajnje je politički nemoralno", smatraju u DPS-a.

Iz vladajuće partije navode da su Mandić i Danilović su danas branili Medojevića od Vučića.

"Ako su branili Medojevića, stali su iza svega što je on rekao Vučiću, njihovom prijatelju, savezniku Brisela koji zajedno sa Dačićem, uspješno vodi svoju zemlju ka EU. Znači, Mandić i Danilović za svog prijatelja kažu da je ogrezli kriminalac. Time su potvrdili da su gori od Medojevića. Čak i da je Medojević to rekao za njih dvojicu, prešli bi i preko toga, jer nije važno sa kim su u Frontu, bitno je da ih ima, iako su sve sami neprijatelji, jer sjedeći na tri stolice ne možete imati prijatelja. Što bi tek radili u odbrani bivšeg Koštuničinog ambasadora, koji je vjerovatno i po ovom pitanju neinformisan", stoji u njihovom saopštenju.

Bonus video: