Tufegdžić: Čempresi nisu razlog da građani ostanu bez vrtića, novac da ostane u Baru i samo u Baru

On je poručio da su Demokrate, jasno istakle i to više puta, da je raspoloživih lokacija u Baru mnogo
4121 pregleda 20 komentar(a)
Tufegdžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Tufegdžić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.02.2019. 20:25h

S obzirom na to da su odmah nakon što je objavljena vijest o zaustavljanju gradnje vrtića, krenule demotivišuće spin poruke od strane vladajućih, u ovom slučaju poraženih struktura, između ostalog, slanjem i onih poruka da su ovom pobjedom građani Bara, ustvari, ostali bez prijeko potrebnog vrtića odnosno sredstava za njegovu izgradnju, i to na duži vremenski period, dužni smo odmah reagovati, saopštio je danas Dragan Tufegdžić, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine Bar.

Premijer Duško Marković zatražio je od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju, između ostalog, i zasađivanjem 90 čempresa.

"Čempresi nikako nijesu cijena odnosno razlog zbog kojeg bi građani Bara trebalo da ostanu bez ove ustanove. Zahtijevamo od nadležnih organa da svaki "cent" koji je bio namijenjen za izgradnju vrtića u dvorištu gimnazije, sačuvaju i zadrže na računu kako bi bio na raspolaganju u svakom momentu za izgradnju ove ustanove na drugoj lokaciji, ali isključivo i jedino na teritoriji opštine Bar. Upozoravamo ih da se ne igraju sa građanima Bara, da ne pokušavaju manipulativnim radnjama i malicioznim porukama da se svete, pri čemu im poručujemo da su građani Bara definitivno pokazali da nijesu "od juče", te da neće prihvatiti njihove neutemeljene argumente", istakao je Tufegdžić.

On je poručio da su Demokrate, jasno istakle i to više puta, da je raspoloživih lokacija u Baru mnogo.

"Jednu smo vam već predočili, pa izaberite i započnite hitnu izmjenu planske dokumentacije, i to shodno novom Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je donijet upravo na vašu inicijativu, a kojim je Vlada označena kao isključivi nosilac konkretnog posla. Dok se ne riješe ove stvari učinite sve, jer možete, da ovaj namjenski novac ostane u Baru i samo u Baru", zaključio je Tufegdžić.

Bonus video: