Jovan Martinović odgovorio Pozitivnoj: Vaše optužbe neutemljene, a ocjene paušalne

On se u svom reagovanju osvrnuo i na iskaz Cvetkovića da je bio član više politčkih partija
159 pregleda 9 komentar(a)
Jovan Martinović, Foto: Boris Pejović
Jovan Martinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.08.2013. 17:20h

Nakon „prozivke“ predsjednika OO Pozitivne Crne Gore Dragana Cvetkovića, da se u čitavoj „prepisci“ političkih subjekata na Cetinju posljednjih dana, vladajuća stranka „krila“ iza potpisa „OO DPS“, oglasio se njen predsjednik na Cetinju Jovan Martinović, i ovog puta potpisao novo reagovanje svoje stranke.

Martinović kaže da je Cvetković u svojim saopštenjima uglavnom iznosio netačne i paušalne ocjene.

"A pošto Vam računanje očigledno nije jača strana, pa se pitate da li se nama priviđa 50 novih radnih mjesta, dozvolite da Vas podsjetim- deset radnih mjesta je već otvorio preduzetnik u Obodu, da li zaista nijeste znali da će još 30 naših sugrađana do kraja ljeta naći zapošljenje kod još jednog strateškog partnera Prijestonice?"

"Da li ste neupućeni i povodom toga da će već ovog mjeseca biti otvoreno novih petnaestak radnih mjesta u Dnevnom centru za djecu i mlade sa teškoćama i smetnjama u razvoju? Eto, gospodine Cvetkoviću, kome se priviđa", kaže Martinović.

On se u svom reagovanju osvrnuo i na iskaz Cvetkovića da su netačne tvrdnje da je bio član više politčkih partija.

"Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, hvala Vam i što ste potvrdili svoj istorijat skoka iz partije u partiju. Juče u jednoj, danas u drugoj, sjutra u trećoj partiji i listi. Interesantna i burna politička biografija".

"Od srca Vam želim da prebrodite svoju nervozu koju ispoljavate ovih dana, a onda i da konačno nađete političko jato u kojem ćete se skrasiti, barem na sljedećih pet godina", kaže Martinović.

Predsjednik OO DPS kazao je i da se Cvetković nema čime pohvaliti kada je njegovo vođenje Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija u pitanju.

"Apsurdno je da i sami, govoreći o Vašem rukovođenju „Vodovodom“, spominjete sve osim osnovnu djelatnost tog preduzeća - vodosnabdijevanje. A to, valjda, ne smijete pomenuti od stida. Jer, ako nas sjećanje dobro služi, baš u doba ’šefovanja’ gospodina Cvetkovića, dnevne restrikcije u vodosnabdijevanju bile su sastavna stvar cetinjske svakodnevice".

"Nadalje, najviše uspjeha „Vodovod“ je tada imao u obmanjivanju građana i izmišljanju navodnih ’kvarova’ kada su bespotrebno, u sred dana, čitavi djelovi grada isključivani sa mreže", kaže Martinović.

On je takođe rekao „da su neistinite tvrdnje Cvetkovića da su građani Cetinja nijesu žiranti i taoci lokalne uprave“.

"Za razliku od tmurnih dana kad ste Vi imali svoj ’minut slave’, ona ove godine nije imala kreditnih zaduženja", kaže on.

Martinović na kraju zaključuje „da je Cvetkoviću sva istina toliko jaka koliko i obećanje“ da neće doći do usvajanja dokumenata, oko kojeg je izbila čitava prepirka. "Dokumenta zahvaljujući kojima će Cetinjanke i Cetinjani, sasvim zakonito, dobiti ono što im je i obećano od strane odgovornijih struktura od Vaše - a to su nova radna mjesta, biće usvojena. Za to ćemo se, kao stranka koja je zastupljena u radu gradskog parlamenta, izboriti već na narednoj sjednici u Skupštini grada", zaključio je Martinović.

Bonus video: