Medojević: Naprednjaci koče reforme u Crnoj Gori

Napisao je da se vlast u Srbiji bavi crnogorskom opozicijom i “otvoreno pomaže korumpirani režim u Crnoj Gori”
22 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.08.2013. 06:58h

Podgorica - Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević napisao je na svom Tviter nalogu da Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) podržavaju Demokratsku partiju socijalista (DPS) i rade protiv reformi u Crnoj Gori.

Medojević, koji je ranije kazao da su premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pod kontrolom mafije i da štite odbjeglog narkobosa Darka Šarića, napisao je da se vlast u Srbiji bavi crnogorskom opozicijom i “otvoreno pomaže korumpirani režim u Crnoj Gori”. Čelnicima Vlade Srbije i Crne Gore, tvrdi Medojević, u tome pomažu mediji pod kontrolom vlasti u Srbiji. U SNS-u su juče kazali da neće komentarisati Medojevićeve navode.

Medojević je ponovio da Vučić ne želi da uhapsi Šarića, navodeći da je prethodna vlast u Srbiji, na čelu sa bivšim predsjednikom Borisom Tadićem uradila mnogo više u borbi protiv organizovanog kriminala.

“Moje poštovanje i zahvalnost Borisu Tadiću, njegovom savjetniku Miodragu Rakiću i bivšoj ministarki pravde Snežani Malović na njihovoj žrtvi i naporima u borbi protiv mafije”, napisao je Medojević.

Na pitanje jednog od korisnika Tvitera da li Medojevića, Mila Đukanovića i Slavka Perovića čiji je zajednički cilj bila nezavisna Crna Gora treba smatrati prijateljima, funkcioner Fronta je kazao da je od devedesetihg godina bio za nezavisnu Crnu Goru. “Ja sam od devedesete bio za nezavisnu, demokratsku, slobodnu, građansku Crnu Goru. Ali poslije Crne Gore najviše volim bratsku Srbiju. Demokratsku,” zaključio je Medojević.

Bonus video: