Pozitivna i SNP o ulasku u Demokratski front: Bolje ćemo proći sami

Medojević je pozvao čelnike SNP-a i Pozitivne da postanu dio Fronta, kako bi opozicija bila spremna za eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora
27 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.08.2013. 10:29h

Pozitivna Crna Gora i Socijalistička narodna partija (SNP) nisu zainteresovani za predlog člana Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića da postanu dio zajedničke opozicione liste koju bi vodio Miodrag Lekić. Medojević je pozvao čelnike SNP-a i Pozitivne da postanu dio Fronta, kako bi opozicija bila spremna za eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. On je kazao da bi na parlamentarnim izborima jedino ujedinjena opozicija imala šansu da smijeni režim, i pojasnio da bi se stranke Srđana Milića i Darka Pajovića u Front uključile pod istim pravilima kao i ostali konstituenti tog političkog saveza.

Poslanik Pozitivne Goran Tuponja kazao je da se ta partija već odlučila da samostalno nastupi na lokalnim izborima na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici. On je kazao da je zbog toga nerealno pričati o formiranju zajedničkog opozicionog bloka.

Medojević: Svi da se priključe Frontu, Lukšić lobira da naslijedi Đukanovića >>>

“Pozitivna Crna Gora je na Glavnom odboru stranke, koji je održan u drugoj polovini jula, donijela odluku da će na predstojećim lokalnim izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici nastupiti samostalno. O tome je javnost, kao i kolege iz opozicije, informisana, pa je svaka dalja diskusija na ovu temu izlišna”, kazao je Tuponja.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić juče nije odgovorio kakav je stav njegove partije o pozivu iz Fronta, navodeći da u njegovoj partiji nisu upoznati sa Medojevićevom inicijativom. Milić je ranije, nakon poziva poslanika DF Andrije Mandića da se opozicija ujedini sa Lekićem na čelu, kazao da od čelnika Fronta očekuje da prvo odgovore na javne pozive njegove stranke u Mojkovcu i Beranama da zajednički nastupe na lokalnim izborima. On je kazao da neće odgovarati na pozive iz Fronta, dok ne dobije jasan stav o nastupu na lokalnim izborima.

I sam Lekić je nedavno najavio da se Front ozbiljno priprema za predstojeće izbore i da je taj politički savez otvoren za formiranje još šireg opozicionog bloka. On je kazao da je Front otvoren za saradnju sa ostalim strankama, pojašnjavajući da je taj savez toliko slobodan i nemonolitan, da svako ima i mogućnost izlaska ukoliko u njemu ne nalazi svoju političku viziju.

Bonus video: