SNS: Medojević odavno nema šta da prodaje

“Ja nemam šta da prodam kao Vučić. A i da imam, teško bih prodao interes zemlje za šaku vlasti. Ja sam u Briselu od 90-tih”
90 pregleda 28 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.08.2013. 06:56h

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je funkcionera Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića da je, kako su kazali, odavno prodao obraz, reagujući tako na njegove optužbe da je funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić prodao interes svoje zemlje za šaku vlasti.

Medojević je na svom Tviter nalogu, odgovarajući na primjedbu jednog od posjetilaca da u Crnoj Gori ne može doći do promjene vlasti ukoliko ne ode u Brisel i dobije podršku kao Vučić, napisao da on za razliku od Vučića nema šta da proda.

“Ja nemam šta da prodam kao Vučić. A i da imam, teško bih prodao interes zemlje za šaku vlasti. Ja sam u Briselu od 90-tih”, napisao je Medojević, na šta su reagovali iz Vučićeve stranke.

Medojević je na svom Tviter nalogu prokomentarisao i pisanja pojedinih srpskih medija da je nakon predsjedničkih izbora tražio od Evropske unije (EU) podršku za nasilne demonstracije i svrgavanje vlasti po uzoru na Egipat, pripisavši to “spinmajstoru Vladimiru-Bebi Popoviću”

Vučić se našao na udaru dijela javnosti u Srbiji, nakon što je sa kosovskim zvaničnicima potpisao Briselski sporazum, kojim je između ostalog, predviđeno da opštinske institucije Srba sa sjevera Kosova budu integrisane u kosovske. Prvi potpredsjednik Vlade je zbog toga optuživan da je priznao Kosovo i prodao nacionalne interese Evropskoj uniji, zbog čega su organizovani protesti koje je vodio lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, pristalice desničarskih pokreta Dveri, Srpskog sabora Zavetnici i Obraza. Zbog odluke Vlade da potpiše sporazum sa Prištinom, mitropoliot Srpske pravoslavne crkve Amfilohije je, tokom molebana za Kosovo, rekao da se moli za upokojenje vlade i Skupštine Srbije, da im se oprosti svaki grijeh, voljni i nevoljni, i pomolio se za „vaskrs Kosova i Metohije, cijele Srbije i roda srpskog”. Dok se patrijarh SPC Irinej ogradio u svoje ime i u ime crkve od Amfilohijeve izjave, Vučić je poručio mitropolitu da neće voditi državnu politiku i da ako to želi treba da se kandiduje na izborima.

Medojević na Tviteru: Nemam šta da prodam za šaku vlasti kao Vučić >>>

Potpisivanje Briselskog sporazuma, smatra se kao ključni razlog, zbog kojeg je Srbija dobila zeleno svjetlo da do januara započne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Na samitu EU je dogovoreno da pregovori sa Srbijom treba da počnu „najkasnije“ u januaru 2014.

Medojević je na svom Tviter nalogu prokomentarisao i pisanja pojedinih srpskih medija da je nakon predsjedničkih izbora tražio od Evropske unije (EU) podršku za nasilne demonstracije i svrgavanje vlasti po uzoru na Egipat, pripisavši to “spinmajstoru Vladimiru-Bebi Popoviću”. Optužbe da je dio Demokratskog fronta tražio podršku u inostranstvu za smjenu crnogorskog režima sa ulice iznio je prošle nedjelje i premijer Milo Đukanović navodeći da za to ima dokaze.

“Beba napisa, a Milo pročita da ja hoću vlast sa ulice. Pa nijesmo mi kao oni. Mi živimo 24 godine bez vlasti. Milo i kompanija izgleda ne mogu ni dan", napisao je Medojević.

Komentarišući najavu nekadašnjeg lidera Liberalnog saveza Crne Gore Slavka Perovića o obnovi rada te partije, Medojević je konstatovao da je to težak zadatak.

"Svako ima životnu priliku. Ako je propustiš, teško se ponovo vraća. Želim uspjeh Slavku u obnovi LSCG. Biće mu teško", zaključio je Medojević.

Bonus video: