Vešović o SDP-u: Zna se ko je učitelj, a ko đak

Vešović je kazao da su se na kvalifikacije premijera Mila Đukanovića o nekompetentnosti i diktaturi javili oni koji su se prepoznali
0 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.08.2013. 16:14h

Socijaldemokratska partija bi trebalo da se zapita šta radi na istoj strani sa opozicijom, jer kad god se to dešavalo to je bio "poraz za Crnu Goru", ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović

Vešović je kazao da su se na kvalifikacije premijera Mila Đukanovića o nekompetentnosti i diktaturi javili oni koji su se prepoznali.

"Neki su bili predvodnici opozicije i izgubili na svim izborima i na referendumu, neki su danas opozicioni lideri koji su upisali dva poraza, a upisaće ih još, ako ih okruženje prije toga ne najuri, neki su upadali na tuđe posjede i tjerali strane investitore, predvodili građanske proteste, a završili kao poslanici...", navodi Vešović.

Vešović, poput njegovog partijskog šefa, optužuje opoziciju da se bori protiv državne nezavisnosti i interesa Crne Gore, i tvrdi da je diktatorski način vladanja jedini koji bi praktikovali, ukoliko bi za to imali priliku.

"Zato bi i SDP trebalo da razmisli šta radi na istoj strani sa njima. Kada god se to dogodilo, to je bi poraz za Crnu Goru. Da nije tako danas bi imali Buk Bijelu, drugi blok termoelektrane, tj. ne bi smo imali problem snabdijevanja KAP-a električnom energijom. Čija je to zasluga? Ne može se vladati, a istovremeno biti bez odgovornosti. Kada im aplaudiraju vojvoda i saradnici, koji nijesu priznali rezultate referenduma, samim tim ni državu, koji su pozivali strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru, a građane da cijepaju vaučere, koji čak priznaju da navijaju protiv crnogorske reprezentacije, vrijeme je da se zapitaju za koji tim igraju", ističe Vešović.

Na kraju saopštenja Vešović se pohvalio da DPS zna da odredi prioritete i vodi odgovornu i zrelu politiku - od čuvanja mira 90-ih, preko obnove nezavisnosti do toga da su "u rekordnom roku doveli državu do vrata EU i NATO."

"Sve procese smo mi vodili kao dominantna politička snaga, zbog čega će prije biti da su drugi uz nas sarzijevali, uz puno poštovanje svih njihovih doprinosa uspjesima Crne Gore. Naša javnost ipak dobro zna ko je u našim odnosima politički učitelj, a ko đak", zaključuje Vešović.

Bonus video: