REAGOVANJE PREDSJEDNIKA PARTIJE

Pavićević apelovao da se zaustavi "hajka" na Ivančevića i članove Crnogorske u Budvi

Pavićević je izjavio da je Crnogorska u Budvi potpisala sporazum o učestvovanju u vlasti kojim se prije svega brani i poštuje država Crna Gora i izborna volja građana Budve
283 pregleda 11 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Crnogorska, Foto: Crnogorska
Vladimir Pavićević, Crnogorska, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 18.07.2018. 11:07h

Predsjednik Crnogorske, dr Vladimir Pavićević, reagovao je povodom, kako je kazao, neobjašnjive hajke kojoj su u posljednja 24 sata izloženi odbornik Crnogorske u SO Budva Dragan Ivančević i članovi Crnogorske u Budvi.

Pavićević je izjavio da je Crnogorska u Budvi potpisala sporazum o učestvovanju u vlasti kojim se prije svega brani i poštuje država Crna Gora i izborna volja građana Budve. On je rekao da u dijelu sporazuma koji se tiče političkih pretpostavki za vršenje vlasti jasno piše da nema toga ko smije da dirne u institucije države Crne Gore, zakone Crne Gore i Ustav Crne Gore.

„Dragan Ivančević i članovi Crnogorske svojim djelovanjem u budvanskoj politici jačaju državu Crnu Goru, a jačanju autoriteta državnih institucija doprinose upravo kako dolikuje političarima u savremenim, prosvećenim državama. To rade u teškim i komplikovanim političkim odnosima u Budvi i na borbi koju hrabro vode treba da im se čestita, umjesto što se protiv njih vodi neobjašnjiva hajka“, izjavio je Pavićević.

Pavićević je dodao da je sve što Crnogorska radi u Budvi potpuno transparentno i pozvao je građane da prate rad i nadziru svaki korak Crnogorske i da djelovanje stranke cijene po rezultatima, a ne po "praznim pričama koje slušamo od juče".

„Odmah po potpisivanju koalicionog sporazuma o vršenju vlasti u Budvi, mi smo tekst sporazuma u cjelosti objavili na internet stranici Crnogorske. Tamo nema jedne zapete, nema jednog slova koje bilo koga može da asocira na političku korupciju. Uz to, Dragan Ivančević nije učestvovao ni na jednom sastanku u okviru pregovora koji su vođeni između Crnogorske i predstavnika koalicije na vlasti. Pregovorima sam, na insistiranje naših odbornika u Budvi i na insistiranje predsjednika budvanskog odbora Crnogorske, upravljao ja. Ako postoji bilo kakav dokaz da sam ne samo sada, nego bilo kada u svom životu, učestvovao u političkoj korupciji, molim da me onaj ko takve dokaze ima javno sa tim dokazima suoči “, rekao je Pavićević.

On je pozvao sve pojedince koji "s predumišljajem učestvuju u napadima" na Dragana Ivančevića da, imajući u vidu "crnogorski etos i tradiciju, čestitost i ponos koji smo naslijedili od naših starih, prestanu sa korišćenjem beskrupuloznih mehanizama u političkoj borbi" i razmisle o posljedicama koje neodgovorno djelovanje u javnom polju može da ima na živote pojedinaca koji su tome izloženi.

„Svima poručujem da će svaki član Crnogorske i u ovakvim slučajevima biti zaštićen. Svaki neosnovani i nečasni atak na bilo kojeg člana Crnogorske mobiliše čitavu našu stranku da sačuvamo integritet i dostojanstvo svakog našeg člana“, zaključio je Pavićević.