URA Trampu: Nismo agresivni, ali jesmo izdržljivi, čim toliko trpimo autokratiju

Iz GP URA navode da je za stvaranje pogrešne percepcije o Crnoj Gori u međunarodnim krugovima kriva "kriminalna vlast DPS-a i satelita"
62 pregleda 20 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.07.2018. 10:48h

Građanski pokret URA uputio je reagovanje ambasadi Sjedinjenih američkih država (SAD) u Podgorici, povodom jučerašnjih navoda američkog predsjednika Donalda Trampa, da bi “veoma agresivni i veoma snažni ljudi u Crnoj Gori mogli započeti treći svjetski rat, ukoliko se ne bi vodilo računa o tome šta oni rade”.

“Uprkos ogromnom demokratskom deficitu Crne Gore i trodecenijskoj tiraniji jedne partije, nema ni govora o tome da bi građani Crne Gore mogli učestvovati, ili pak izazvati bilo kakav incident koji bi mogao dovesti do ratnih sukoba. Takva percepcija je miljama daleko od realnosti, pa pozivamo predsjednika Trampa da ne brine o nepostojećim ratnim ambicijama Crne Gore, već da pokuša da razumije naš “demokratski sistem” i da ​konačno ​shvati da sa ovakvim kriminalnim i poltronskim režimom u Crnoj Gori nikada neće imati iskrenog partnera”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Iz GP URA navode da je za stvaranje takve pogrešne percepcije u međunarodnim krugovima kriva upravo "kriminalna vlast DPS-a i satelita", koja “iznova i iznova stvara izmišljene neprijatelje, produbljuje vještačke podjele i preuveličava prijetnje, ne bi li lakše dobila zeleno svjetlo međunarodnih partnera za nastavak svoje autokratije, šverca i kriminala, samo kako ne došlo do većih sukoba”.

“Međutim, u pitanju je lažna slika, jer sa Crnom Gorom ne postoji opasnost da dođe do bilo kakvih nestabilnosti, sem onih unutrašnjih, koje direktno i svjesno stvara vlast - kroz ekstremno siromašenje najširih slojeva društva, ugnjetavanje slobodne misli, gušenje slobode medija i ugnjetavanja demokratije. Kao u svim mutiranim autokratijama, vladajuće partije će učiniti sve kako bi odbranile monopol fizičke sile i političke moći, pa sugerišemo predsjedniku Trampu da obrati pažnju na svoje 'partnere' i karakter njihovog apsolutističkog vladanja”, ukazali su u pokretu URA.

Bonus video: