Sve izvjesnije da referenduma u Tuzima neće biti do kraja septembra

Sjednica Skupštine opštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o studiji opravdanosti nije održana jer nije bilo kvoruma
11 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 11:42h

Sve je izvjesnije da se referendum u Tuzima neće održati do kraja septembra

Sjednica Skupštine opštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o studiji opravdanosti nije održana jer nije bilo kvoruma, javlja TV Vijesti.

Pored opozicionih odbornika, na zakazanu sjednicu došli su i predsjednik Opštine Frano Ljuljđuraj iz Demokratske partije socijalista i predsjedavajući Skupštine Fadilj Kajošaj iz Demokratske unije Albanaca.

Opozicija je poručila da je studija naručena i da je riječ o trgovini pred još jedne lokalne izbore i pozvali DUA-u da raskine opoziciju sa DPS-om.

Prema Studiji koju je naručila lokalna vlast Opština Tuzi je neodrživa, i od godišnjih prihoda na kraju godine bi mogla da pokrije jedva polovinu troškova, od kojih bi najveći dio išao na plate zaposlenih u opštinskoj administraciji.

Studijom koju je uradila firma "Investment and Consulting" predviđeno je da prihodi buduće opštine budu 639 hiljada eura, dok bi troškovi iznosili preko milion eura.

Međutim, prema elaboratu koji su prošle godine crnogorskom parlamentu dostavili Vaselj Siništaj i poslanik Force Genci Nimanbegu, predviđa se da budžet opštine Tuzi bude preko 2.2 miliona eura.

Ljuljđuraj je kazao da on nije odgovoran za nedolazak odbornika iz DPS-a, DUA i Bošnjačke stranke jer nije šef odborničkih klubova i odgovara samo za svoje ponašanje.

Bonus video: