Eldin Dobardžić pristupio GP URA

Dobardžić je studije završio na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu da bi se po završetku master studija zaposlio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru a nakon toga je izabran u zvanje asistenta, ističu u pokretu URA
464 pregleda 15 komentar(a)
Eldin Dobardžić, Foto: URA
Eldin Dobardžić, Foto: URA
Ažurirano: 18.07.2018. 09:14h

Profesor doktor ekonomskih nauka, Eldin Dobardžić pristupio je pokretu URA, saopšteno je iz te partije.

"Dobardžić je renomirani autor preko 30 naučnih i stručnih radova najvećim dijelom iz oblasti finansijskih tržišta i međunarodnih finansija. Kao stipendista austrijske vlade, 2012. godine boravio je na Tehničkom univerzitetu u Beču kao i na Univerzitetu Ekonomije u istom gradu. Objavio je dosada četiri naučna rada u časopisima koja su kategorisana na Tomsonovoj SSCI listi. Radove je prezentovao i na preko 10 međunarodnih konferencija”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Dobardžić je studije završio na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu da bi se po završetku master studija zaposlio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru a nakon toga je izabran u zvanje asistenta, ističu u pokretu URA.

“Dobardžić je doktorirao na Univerzitetu u Novom Sadu pod mentorstvom prof. dr Nikole Gradojevića zaposlenog na Univerzitetu Guelph, država Ontario u Kanadi. Nakon uspješne odbrane doktorske disertacije stekao je naučni stepen doktora nauka iz oblasti finansija. Od 2013-2014 radio je kao gostujući profesor na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u Sarajevu. Takođe, bio je angažovan kao Fellow research na projektu “Water and Economics” koji je uključivao izradu fizibiliti studije o mogućnostima saradnje između Kuvajta i BiH u domenu investicija u proizvodnju vode”, navode iz pokreta URA.

Dodaju i da je Dobardžić u više navrata bio na stručnom usavršavanju na inostranim univerzitetima (Tehnički univerzitet-Berlin, Bilkent univerzitet-Ankara, Tehnički univerzitet-Istanbul).

“Pravi je ponos kada u svojim redovima dobijemo jednog ovakvog renomiranog stručnjaka u svojoj oblasti koji je Građanskom pokretu URA pristupio ubijeđen da je URA nosilac ideje i vizije moderne Crne Gore. Mladost i energija koju URA posjeduje dodatna je motivacija da vjerujemo u bolju budućnost svih građana Crne Gore”, zaključili su u URA.

Bonus video: