SDP: Bolje da se Jasavić posveti problemima Pozitivne

"Da li su zaključci SDP-a zaštita DPS, najbolje govori to što je DPS bio protiv njih. Ili je, po tumačenju Pozitivne, DPS protiv sopstvene zaštite?"
9 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.08.2013. 11:19h

Optužbe poslanice Azre Jasavić na račun Socijaldemokratske partije pokušaj su da se skrene tema sa dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori, saopšteno je iz SDP-a.

Jasavić je SDP optužila da je ključni krivac što je Anketni odbor za aferu “Snimak” usvojio tehnički izvještaj umjesto zaključaka kojima bi se tražila osuda zloupotreba državnih resursa.

"Razumijemo potrebu uvažene poslanice Jasavić da skrene temu sa dešavanja u Pozitivnoj i da se ne govori o činjenici da njenu partiju, koja istrajno pokazuje da smo bili u pravu kada smo rekli da je sezonska pojava, koju je i sam politički otac nazvao „mrtvorođenčetom“, svakodnevno napustaju najistaknutiji funkcioneri, poslanici, članovi GO...", kaže se u saopštenju koje potpisuje član Glavnog odbora SDP Bojan Zeković.

On je ocijenio da je "neprimjereno skretati pažnju sa sopstvenih problema tako što se iznose neistine na račun drugih".

"Poslanica Jasavić je izjavila da je SDP glavni krivac zato što nijesu prošli zaključci DF, koje ni sama nije glasala!? Koji, dakle, ne bi bili usvojeni ni da ih je podržao gospodin (Mićo) Orlandić, koji je kao i Jasavić bio protiv. Koliko ima iskrenosti i istine u tvrdnji da je neko drugi kriv što nijesu prošli zaključci koje poslanica Jasavić lično ne podržava, izlišno je objašnjavati. Da li su zaključci SDP-a zaštita DPS, najbolje govori to što je DPS bio protiv njih. Ili je, po tumačenju Pozitivne, DPS protiv sopstvene zaštite? Zaključci SDP nijesu dobri ni za DPS ni za opoziciju, oni su dobri za razvoj demokratije u Crnoj Gori i doprinos izgradnji fer izbornog procesa, a protiv i jednih i drugih su u mjeri u kojoj su se ogriješili o te postulate", saopštio je Zeković.

On je podsjetio Jasavić da je čula na plenumu da su i njene opozicione kolege izrazili kajanje što nijesu podržali zaključke SDP, ocjenjujući da je u njima bilo dosta kritičke crte i osude zloupotrebe državnih resursa.

"Svi zainteresovani građani na sajtu Skupštine mogu pogledati zaključke i SDP i DF i DPS i lično se uvjeriti koji su najobjektivniji iskaz informacija i činjenica prokupljenih na Anktenom odboru, a koji predstavljaju zaštitu sopstvenih pozicija, ne vodeći računa o prikupljenim dokazima", ocijenio je Zeković.

Bonus video: