Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Palestini

Na sastanku sa predsjednikom Vlade Ramijem Hamdalahom, Darmanović je izrazio zadovoljstvo boravkom u Ramali, istakavši uvjerenje da je posjeta izraz dobrih odnosa Crne Gore i Države Palestine
88 pregleda 0 komentar(a)
Darmanović Palestina, Foto: MVP
Darmanović Palestina, Foto: MVP
Ažurirano: 17.07.2018. 15:25h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boravio je u zvaničnoj posjeti Državi Palestini.

Na sastanku sa predsjednikom Vlade Ramijem Hamdalahom, Darmanović je izrazio zadovoljstvo boravkom u Ramali, istakavši uvjerenje da je posjeta izraz dobrih odnosa Crne Gore i Države Palestine, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Država Palestina cijeni prijateljstvo Crne Gore", naglasio je Hamdalah.

Sagovornici su, kako je saopšteno, izrazili interes za dalji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa i saradnje u brojnim oblastima sa fokusom na oblasti turizma, obrazovanja i kulture.

U odvojenom susretu sa glavnim pregovaračem Saebom Erekatom crnogorski šef diplomatije upoznao je sagovornika o rezultatima koje Crna Gora postiže na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu.

Erakat je izrazio zadovoljstvo posjetom crnogorskog šefa diplomatije Državi Palestini, te ocijenio veoma korisnom praksu održavanja bilateralnih konsultacija dvije države.

Tokom zvanične posjete Državi Palestini Darmanović je razgovarao i sa savjetnikom predsjednika Palestine za vanjsku politiku Nabilom Shaatom.

Na današnjim sastancima Darmanovića sa visokim palestinskim zvaničnicima razmijenjena su mišljenja o aktuelnim dešavanjima na međunarodnom planu, kao i o regionalnim izazovima u kontekstu napora za rješavanje izraelsko-palestinskog pitanja.

Darmanović je posjetio danas u Ramali Mauzolej Jaser Arafat i položio vijenac na spomenik Jaseru Arafatu.

Bonus video: