DPS: Afera "Snimak" doživjela krah jer je Anketni odbor nije dokazao

"To što rebalans nije usvojen u avgustu, ne znači da neće biti usvojen već u septembru", navodi se u saopštenju DPS-a
22 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.08.2013. 17:35h

Medijske spekulacije vezane za tzv. aferu "Snimak" su doživljele krah radom Anketnog odbora koji nije uspio da dokaze zloupotrebe državnih resursa i diskriminaciju po partijskoj osnovi, jer se to nije ni dogodilo, ocijenjeno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U saopštenju koje potpisuje portparol DPS-a Časlav Vešović, navodi se da je prethodnih dana iz Parlamenta poslato još nekoliko važnih poruka, od kojih je jedna da bi "opozicioni poslanici bi trebalo da nauče osnovna načela demokratije i državnog uređenja", umjesto što traže izbore.

"Kada tu lekciju savladaju biće im jasno da ne postoji zakonsko niti političko utemeljenje za njihove zahtjeve. Crna Gora ima budžet, a rebalans predstavlja njegovu korekciju, koja treba na drugačiji način da uredi javne finansije i stimuliše privredu u našoj zemlji. To što rebalans nije usvojen u avgustu, ne znači da neće biti usvojen već u septembru. Iako rebalans budžeta predstavlja važnu ekonomsku temu, to nije odlučujuće političko pitanje", ocijenio je Vešović.

Vlada je, kako se navodi u partijskom saopštenju, pokazala maksimalnu odgovornost i raspoloženje da dodatno sagleda sve preporuke, "u cilju koncipiranja rebalansa budžeta koji će na najbolji način zaštiti interese države, svih građana i crnogorske privrede".

U DPS-u ocjenjuju da je, usvajanjem ustavnih amandmana Crna Gora, tj. njen značajan dio, pokazao spremnost da primijeni najstrožije demokratske standarde u izboru pravosudnih vlasti, "koji će stvoriti uslove za još veću vladavinu prava u našoj zemlji i biti snažan podsticaj evropskim i NATO integracijama".

"Dodatno, nedvosmisleno je potvrđeno da su pojedine političke grupe samo deklarativno za evropski put Crne Gore, dok u praksi vrše samo opstrukcije", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: