Kraj ljubavi

Ulcinj: Cungu smijenio Resulbegovića

Predsjednik Opštine Ulcinj razriješio dužnosti potpredsjednika grada, lidera lokalnog odbora SDP-a
195 pregleda 11 komentar(a)
Selim Ruselbegović, Nazif Cungu, Foto: Visit-ulcinj.com
Selim Ruselbegović, Nazif Cungu, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 31.07.2013. 07:12h

Potpredsjednik Opštine Ulcinj Selim Resulbegović dobio je otkaz, a rješenje o razrješenju potpisao je njegov nadređeni, predsjednik grada Nazif Cungu.

Tu ne bi bilo ništa čudno da lideri ulcinjskog SDP-a i Force, nijesu u koaliciji koja vlada Ulcinjem skoro dvije godine.

Za upućene, to je logičan slijed događaja.

"Imenovani je putem izvještaja o službenim putovanjima, obavijestio predsjednika Opštine o svojim kontaktima sa obrađivačima prostornih planova za područje Ulcinja. Kako je to učinio neovlašćeno i bez znanja i koordinacije sa predsjednikom, odlučeno je kao u dispozitivu. Takođe, imenovani već duže neredovno dolazi na posao i ne obavještava predsjednika o svojim aktivnostima, tako da su se stekli uslovi za njegovo razrješenje", piše u obrazloženju rješenja o otkazu.

Cungu nije htio da komentariše svoju odluku.

Cungu je lani Resulbegovića optužio za korupciju i zloupotrebu službenog položaja, te da uzima novac od “Morskog dobra” čiji je član Upravnog odbora

Resulbegović tvrdi da je Cungu "napravio grešku u koracima".

"Mene je izabrala Skupština i samo ona može da me razriješi. Ali, Cungu je majstor manipulacija", kazao je Resulbegović za “Vijesti”.

Dodao je da Cungu tim potezom želi da skrene pažnju javnosti sa svog nerada.

“Njegov izvještaj o radu ne može proći u Skupštini i to on dobro zna. Za SDP taj izvještaj je katastrofalan. Zato je potrebno da javnost ne misli puno o tome, već o mom razrješenju, koje je potpuno nezakonito”, kazao je Resulbegović.

On će, kako je naveo, i dalje redovno dolaziti na posao.

“Nema razloga da ne dolazim na posao. Cungu je mogao samo da napiše predlog Skupštini o mom razrješenju”, kazao je Resulbegović koga je u „vrijeme ljubavi“ upravo Cungu predložio za potpredsjednika.

U aktu, Cungu je naveo da rješenje stupa na snagu danom donošenja, a da će se primjenjivati danom davanja saglasnosti SO Ulcinj.

Cungu i Resulbegović već su odavno “iskopali ratne sjekire“.

Prvi čovjek grada je lani Resulbegovića optužio za korupciju i zloupotrebu službenog položaja, te da uzima novac od “Morskog dobra” čiji je član Upravnog odbora “kako bi obezbijedio lokacije svojim rođacima na Pristanu”.

Resulbegović je uzvratio optužujući Cungua da je “nesposoban i nezreo da radi svoj posao, osim kada su u pitanju namještanja lokacija bliskim srodnicima“.

Koaliciju u Ulcinju, pored Force i SDP-a, čine i Demokratska partija Fatmira Đeke i Perspektiva Amira Holaja.

Preporučujemo za Vas