Darmanović sa Netanjahuom: CG zainteresovana za učvršćivanje veza sa Izraelom

"Na sastanku, poseban akcenat je stavljen na razvoj saradnje u oblasti nauke i visokih tehnologija, imajući u vidu ogroman napredak, iskustvo i vodeću pozciju koju Država Izrael ima u ovoj oblasti"
0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Benjamin Netanjahu, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Benjamin Netanjahu, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 17.07.2018. 11:53h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović susreo se danas u Jerusalimu sa predsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Izraela Benjaminom Netanjahuom i poručio da je Crna Gora zainteresovana za inteziviranje saradnje sa tom državom, navodi se u saopštenju MVP.

Navode da je tokom susreta, Darmanović zahvalio na srdačnom dočeku i ukazao na značaj posjete, ali i istakao da ona predstavlja izraz želje i interesa Crne Gore da snaži politički dijalog i sveukupnu saradnju sa Izraelom.

"Crna Gora je zainteresovana za učvršćivanje veza sa Državom Izrael kroz intenziviranje saradnje u domenu odbrane, ekonomije, turizma“, kazao je Darmanović.

On je informisao je Netanjahua o aktuelnostima i dinamici pregovaračkog procesa u okviru EU integracije Crne Gore, kao i aktivnostima države unutar Alijanse.

"Izraelski premijer i ministar vanjskih poslova Benjamin Netanjahu se saglasio da dosadašnje prijateljstvo dvije države predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj saradnje. Na sastanku, poseban akcenat je stavljen na razvoj saradnje u oblasti nauke i visokih tehnologija, imajući u vidu ogroman napredak, iskustvo i vodeću pozciju koju Država Izrael ima u ovoj oblasti. Sagovornici su razmijenili mišljenja o regionalnim pitanjima, a naglašena je važnost konstruktivnog i odgovornog rješavanja bezbjednosnih izazova", zaključeno je u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: