Krivokapić: Crveno svijetlo za rebalans šalje jasnu poruku Vladi

"Očekujem da će amandmani biti usvojeni. To je rezultat nečega što se već desilo na odboru"
10 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Boris Pejović
ranko krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.07.2013. 14:48h

Predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić za Antenu M je kazao da vjeruje da će na sjutrašnjoj raspravi u skupštini poslanici dokazati usvajanjem izmjena Ustava da su posvećeni evropskom putu Crne Gore.

"Očekujem da će amandmani biti usvojeni. To je rezultat nečega što se već desilo na odboru. Svi osim jedne političke grupacije su glasali za to. Sjutra glasamo isti tekst ,ne glasamo ništa drugo, a o jednoj stvari se ne može dva puta odlučivati drugačije. Od toga zavisi dalji nastavak EU integracija. Milsim da su oni koji su glasali z Ustav dorasli toj odluci i da će to prethodno glasanje samo potvrditi", kazao je Krivokapić.

Kako je Socijaldemokratska partija je ranije saopštila da neće podržati nove mjere kako bi bio vraćen dug stranih kompanija.

Na pitanje da li bi, ukoliko rebalans ne dobije podršku većine u Parlamentu preksjutra, trebalo očekivati nove izbore na jesen, Krivokapić je kazao:

"U našem ustavnom sistemu ta obaveza ne postoji,ni za budžet ni za rebalans budžeta kao prolazni akt. Budžet je osnovni dokument za tu političku godinu, ovo je samo usklađivanje a u oba slučaja ne postoji ustavna obaveza za raspisivanje izbora. Postoje zemlje gdje je to obaveza, gdje neusvajanje budžeta ili rebalansa zahtijevaju raspisivanje izbora,ali kod nas ne. Stvari mogu nastaviti da teku", kazao je predsjednik Parlamenta.

Iako ne znači nove izbore, crveno svijetlo u skupštini za rebalans šalje jasnu poruku Vladi, smatra Krivokapić:

"Naravno to je jasna politika Vladi da mora da promijeni politiku u toj oblasti i da mora da se prilagodi takvom stanju da nema taj novac koji je htjela da ima, da ne može da ga da tamo gdje je mislila da ga da i da mora da vodi politiku u skladu sa odlukama Parlamenta", piše Antena M.

Bonus video: