Pozitivna: Problemi preveliki da bi vlast odradila čitav mandat

Generalni sekretar partije Goran Tuponja kazao da su Tivćani veoma brzo prepoznali Pozitivnu kao građansku partiju
87 pregleda 9 komentar(a)
Pozitivna , Tivat, Foto: Siniša Luković
Pozitivna , Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.07.2013. 10:50h

U prisustvo brojnih predstavnika stranačkog rukovodstva predvođenih sekretarom Pozitivne Crne Gore Goranom Tuponjom, u Tivtu je održana osnivačka konvencija Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore.

Nakon Nikšića, Bara, Cetinja i Andrijevice, tivatski je peti po redu OO koji je PCG osnovala u Crnoj Gori.

OO PCG Tivat broji 11 članova, a čine ga Momčilo Radnjić, Iso Đešević, Silvio Marković, Ivo Tripović, Ljiljana Mitrović, Natalija Živković, Petar Klakor, Zvonimir Petković, Anđelko Đuranović, Stojan Pajčin i Mato Petković.

„Pozitivna je pružila jednu novu političku opciju i mogućnost nama koji smo, da kažem, došli u jedan beznadežni politički položaj i više nismo ni izlazili na izbore, da imamo stranku preko koje možemo doprinijeti boljoj budućnosti našeg grada i Crne Gore“, kazao je novinarima nakon osnivačke konvencije OO PCG Tivat Silvio Marković.

On je istakao da je PCG u Tivtu na oktobarskim parlemantarnim izborima imala čak 713 glasova i najavio da će se ta stranka, iako nije član lokalnog parlamenta jer su posljednji lokalni izbori bili prije njenog formiranja, „svakako se uključiti u politički život Tivta“.

„Ako bude vanrednih izbora na državnom nivou, mislim da će to ići i nekim domino efektom „prema dolje“ pa i mi u Tivtu ih možemo očekivati", kazao je Marković

„To ćemo učiniti na način da ćemo jednako kao odbornici u pralamentu, i mi tretirati sve probleme Tivta, nećemo to činiti napamet, govorićemo istinu, kontaktirati struku i kroz tribine i javno nastupanje, građanima predstaviti naše stavove“, kazao je Marković.

Odgovarajući na pitanje „Vijesti“ da li formiranjem OO u ovom trenutku kada lokalna vlast u Tivtu koju čine DPS i SDP ima tanku većinu od samo jednog odbornika u 33-članom lokalnom parlamentu, anticipiraju vanredne lokalne izbore, Marković je kazao da će „puno toga zavisiti od državnog nivoa“.

„Ako bude vanrednih izbora na državnom nivou, mislim da će to ići i nekim domino efektom „prema dolje“ pa i mi u Tivtu ih možemo očekivati. Problemi u državi su preveliki da bi ova vlast mogla spokojno odraditi čitav mandat“, ocijenio je Marković.

Bonus video: