Perović neće da vrati mandat, formira svoj odbornički klub

Pozitivna Crna Gora obavijestila SO Budva da dva odbornika ne zastupaju njene interese
175 pregleda 20 komentar(a)
Zoran Miljanić, Časlav Perović, Foto: Savo Prelević
Zoran Miljanić, Časlav Perović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2013. 07:36h

Isključeni član Pozitivne Crne Gore Časlav Perović ne namjerava da vrati odbornički mandat u Skupštini opštine Budva, zbog čega je izvjesno formiranje novog odborničkog kluba u budvanskom parlamentu, saznaju “Vijesti”.

Centrala Pozitivne Crne Gore dostavila je početkom sedmice obavještenje Skupštini opštine Budva, da dosadašnji šef odborničkog kluba te stranke, Perović i njegov zamjenik Milan Balević, više ne zastupaju stranačke interese.

I dok iz centrale Pozitivne, razr ješenjem dva od ukupno četiri odbornika, namjeravaju da pokušaju da zamijene isključene odbornike sa druga dva kandidata sa izborne liste, Perović je kategoričan da neće vratiti mandat, niti napustiti to mjesto.

"Isključenje iz partije doživljavam kao ličnu uvredu, jer sam o tome saznao iz novina. Nikakvo obavještenje nisam dobio zvanično od centrale stranke“, naveo je Perović, i ponovio da je riječ o ličnom i partijskom obračunu vrha stranke sa neistomišljenicima.

Predsjedništvo Pozitivne isključilo je Perovića i Balevića jer su, uprkos direktivi stranačke centrale, navodno glasala za aktuelnog predsjednika Opštine Lazara Rađenovića iz DPS.

Perović tvrdi da nije glasao za Rađenovića, već je bio uzdržan, navodeći da za to ima dokaze.

Kao glavnog krivca za događaje u Budvi, predsjedništvo je označilo poslanika Zorana Miljanića i zbog toga ga smijenilo sa mjesta koordinatora za Budvu.

Miljanić je tu odluku nazvao "vrhuncem harange koju partijsko rukovodstvo vodi protiv njega".

Bonus video: